Volleybaldames Servia komen dip te boven

vianen • Het volleybalduel tussen de dames van Servia en Taurus was zaterdag spannender dan vooraf werd ingeschat. De Vianezen verloren de derde set, maar kwamen deze tijdelijke dip toch te boven: 3-1.

Servia moest even warmdraaien, maar na een redelijke start liep men snel uit op de tegenstander: 25-18. Via een mooie servicereeks van Sarah Peek ging het in de tweede set zelfs nog eenvoudiger: 25-14. In de derde set werden twee speelsters gewisseld, zodat iedereen speeltijd kreeg.

De dames kregen meer moeite met de servicepass, waardoor de set-up en de aanval niet goed uitpakte. Taurus maakte hier gebruik van en liep uit. Ook een opleving aan het einde van de set mocht niet baten en Servia verloor de set met 20-25. Na de verloren set pakte Servia de draad weer op. De passes waren beter verzorgd en de dames wisten weer te scoren aan het net. Met een toenemende servicedruk wonnen de dames de laatste set met 25-20.

Zaterdag 26 januari speelt Servia in Veenendaal tegen tegen het derde team van VCV. Aanvang 11:30 uur.

De volleybalheren van Servia wonnen de eerste thuiswedstrijd van 2019 met 4-0 van het tweede team van VV Utrecht. De wedstrijd begon zonder Dwight Hol. Hij raakte de dag voor de wedstrijd geblesseerd en was niet in staat om te spelen. Rik Meuleman nam zijn positie waar. De eerste set werd er goed gespeeld door beide partijen. VV Utrecht kwam als eerste op setpoint. Door goed blokkerend werk van Lars Oostrom en Jan Peter Kok kwam Servia terug in de set en sloot deze winnend af (26-24).

De tweede set was ook weer spannend. Aan het einde werd wederom het verschil gemaakt door een sterke blokkering en won Servia ook deze set (25-22). Tijdens de derde en de vierde set werd er door beide teams een mooie strijd gevoerd voor de winst. In beide sets was Johan Beijen de grote man met een hoog scoringspercentage en een serie snoeiharde sprongservices werden beide sets winnend afgesloten (25-21, 25-19).


Zaterdag 26 januari wordt er in IJsselstein tegen Vives gespeeld. Aanvang 19:00 uur.