• De finalisten van DC Vianen met hun prijzen.
• De finalisten van DC Vianen met hun prijzen. Foto: Peter Verbeek

Grote dartbeker voor Swijnenburg

vianen • Robin Swijnenburg is clubkampioenschap van Darts Club Vianen gewonnen. In de finale versloeg hij titelverdediger Rob de Bruin met 4-3.

Dankzij een veld van 32 deelnemers kon een mooi speelschema worden gemaakt. Er werd zaterdag gestart in acht poules van vier. De beste twee gingen naar de winnaarspoule; de overigen naar de verliezerspoule.

Marciano Kilian zorgde voor een verrassing door zich als enige recreant te plaatsen voor de winnaarsklasse. Het leverde hem meteen een plaatsje op voor de eindstrijd van het clubavondkampioenschap. Dat Kilian daarna in de knockoutfase met 3-0 werd uitgeschakeld door Rob de Bruin was minder verrassend. De Bruin won het toernooi in 2018, nadat hij in de eindstrijd Conner de Man had verslagen.

Verliezers

Bij de verliezers gooiden Wesley de Horn (2-0) en Roy Teeuwen (2-1) zich ten koste van Max Pellegrom en Chesley Williams naar de finale. Dat leverde een spannend duel op. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen door De Horn.

In de winnaarsronde ging Danny de Brabander in de halve finale met 3-1 onderuit tegen De Bruin, en had Swijnenburg zijn handen vol aan Hugo Verrips: 3-2. Dat de laatste daarna met 4-3 van De Bruin won, en daardoor de grote wisselbeker won, had lang niet iedereen verwacht.

Het clubkampioenschap van Darts Club Vianen wordt elk jaar op de derde zaterdag van januari gehouden. Het toernooi is vooral bekend vanwege de manshoge beker voor de winnaar.