Waterpolotoernooi voor basisscholen

vianen • Zwemvereniging De Albatros organiseert dinsdag 19 maart haar jaarlijkse schoolwaterpolotoernooi in sportcentrum Helsdingen. Het toernooi is speciaal bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 (deelnemers moeten in bezit zijn van zwemdiploma A). Bij het schoolwaterpolotoernooi spelen de scholen tegen elkaar met een of meerdere teams. Een team bestaat uit minimaal zes spelers waarvan er vijf spelen. Omdat kinderen zonder waterpoloervaring ook mee kunnen doen, wordt er gespeeld met kleine doeltjes en op kleinere velden. Tevens ligt de spelbegeleider in het water om de kinderen te helpen met de wedstrijd. De inschrijving staat open voor alle scholen in de gemeente Vijfheerenlanden. De wedstrijden worden gespeeld in sportcentrum Helsdingen in Vianen van 18:30 tot 20:00 uur. Het toernooi wordt dit jaar al weer voor de twaalfde keer georganiseerd door De Albatros. Scholen kunnen de teams tot donderdag 14 februari aanmelden op schooltoernooi@zvalbatros.nl. Via dit e-mailadres is ook meer informatie op te vragen.


Over oud-Hollandse snoep

vianen • Emmy en Martin de Bruin geven woensdag 6 februari op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) een lezing over oud-Hollandse snoep in Hof van Batenstein. Voor de gelegenheid hebben ze ook een kraam ingericht met allerlei lekkernijen uit de jaren '40, '50 en '60. Tussendoor kunnen mensen vragen stellen en meepraten. In de presentatie is ook een quiz verwerkt met oude beelden. Hierbij is een oud-Hollands snoeppakketje te winnen. Ook komen er liedjes uit het verleden voorbij. De presentatie begint om 13:30 uur in de Kwantzaal. Deelname kost 3,50 euro inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden kan via 0347-374097.


Voorstellingen uitverkocht

vianen • De kindervoorstelling 'Het muizenhuis' die op zondagochtend 3 februari te zien is in Theater Vianen is al uitverkocht. Ook voor de voorstelling van Guido Weijers in mei zijn geen kaartjes meer beschikbaar. Dit meldt Theater Vianen op haar Facebookpagina.