Inzameling voor Roemenië

vianen • Stichting Contacten Roemenië-Vianen organiseert zaterdag 27 januari weer een inzameling, spullen kunnen tussen 10:00 en 12:00 uur gebracht worden bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. De stichting hoopt in het voorjaar weer met een transport te vertrekken richting Roemenië. Overigens zijn naast spullen, ook financiële bijdragen welkom deze kunnen gestort worden op het rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.


Winst voor Marcelis Keldermanshof

hoef en haag • Bewoners van het Marcelis Keldermanshof hadden in december de mooist versierde straat van Hoef en Haag. De winnaar is uitgekozen door een jury én bezoekers van een poll op de Facebook-pagina Hoef en Haag Bewoners. De bewoners hebben een tegoedbon gewonnen van traiteur en slagerij De Goeij van 100 euro voor een bijdrage aan een straatbarbecue, evenals een extra straatnaambord waarop staat dat zij de winnaar van 2018 zijn. Dit bord is een wisseltroffee, die samen met de tegoedbon op de nieuwjaarsborrel is uitgereikt.


Meedenkkring voor mantelzorgers

vianen • Mantelzorg Vianen organiseert dinsdag 17 februari een meedenkkring voor mantelzorgers. De vraag die centraal staat: hoe combineren mantelzorgers hun zorg voor hun naaste met hun andere taken, zoals bijvoorbeeld het gezin, het huishouden of een hobby. Mantelzorg Vianen wil namelijk graag weten wat voor hulp deze mensen nodig hebben. Welke factoren maken de mantelzorg mogelijk en wat mist er nog. De meedenkkring wordt georganiseerd in de huiskamer van De Prenter aan het Grote Geusplein in Vianen. Iedereen is welkom van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via mantelzorg@welzijnvianen.nl of 0347-374097.


Rondleiding bij Voedselbank

leerdam • Voorzitter Martine Visser verzorgt maandag 4 februari om 19:30 uur en op dinsdag 12 februari om 19:30 uur rondleidingen bij Voedselbank Leerdam. Zij zal dan het één en ander uitleggen en laten zien van de Voedselbank Leerdam die uniek is qua werkwijze. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Er zijn al vaker rondleidingen gehouden en die werden als zeer waardevol ervaren. Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Om een beeld te krijgen hoeveel mensen er komen is opgave wenselijk. Er kan gemaild worden naar Saskia de Gier: degiertjes@live.nl. Het adres is P.M. van Gentstraat 20, Leerdam.


Kennismaken met Lek en Linge

culemborg • Scholieren die geïnteresseerd zijn in vmbo-beroepsgericht, tweetalig onderwijs, het gymnasium of de vrijeschoolleerroute zijn welkom op de kennismakingsactiviteiten van scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg op woensdag 30 januari. Er zijn verschillende activiteiten tussen 14:00 en 16:00 uur en 's avonds van 19:00 tot 21:00 uur is er een informatieavond over vmbo-beroepsgericht onderwijs. Meer informatie is te vinden op de website, aanmelden voor deze activiteiten is wel verplicht en kan tot dinsdag 29 januari.

q www.lekenlinge.nl