• Klaas Hazendonk is te laat: Lennard van Andel zorgt voor 0-1.
• Klaas Hazendonk is te laat: Lennard van Andel zorgt voor 0-1. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein komt pas na rust op stoom

everdingen • In het duel tegen runner-up Sparta '30 toonde SC Everstein twee gezichten. In het eerste bedrijf gaf het hele elftal niet thuis, terwijl de thuisclub na de thee de dienst uitmaakte. De 0-1 achterstand werd omgebogen in een 3-2 eindstand.

In de aanloop naar het tweede deel van de competitie tankte SC Everstein zelfvertrouwen door te winnen van tweede klassers Kampong (3-2) en Benschop (0-1). Tegen Sparta '30 was daar aanvankelijk weinig van terug te zien.

Met name in de eerste vijf minuten werd fout op fout gestapeld. Eerst schoot Anico Visser de bal op de binnenkant van de paal, en daarna schonk de defensie nog een drietal aardige kansen aan het snelle en beweeglijke aanvalstrio van de bezoekers.

Besluiteloos

Los van een vrije kans voor Simon van Zante gaf SC Everstein niet thuis. Zowel de middenvelders als de verdedigers maakten een zwakke indruk. De gasten waren veel gretiger, zaten overal kort op en troefden de spelers van de thuisclub op alle posities af. De roodhemden voetbalden besluiteloos en leverden vrijwel elke bal in. Toch sloeg Sparta '30 pas in blessuretijd zijn slag sloeg.

Na een counter bracht doelman Emiel Schippers redding op een inzet van Visser. Even later trok de naar rechts uitgeweken Visser de bal scherp voor op aanvoerder Lennard van Andel, die prima afdrukte: 0-1.

In de pauze paste trainer Carel van der Velden niet alleen een dubbele wissel toe, hij zette zijn ploeg ook op scherp. Het effect daarvan kwam al in de eerste minuut. Een vrije trap van Iliass Lakhal belandde bij de tweede paal, waar Luuk van de Harst de bal in het dak van het doel roste: 1-1. Even later zette Sparta '30 een prachtige aanval over verschillende schijven op die Van Andel met een diagonale schuiver afrondde: 1-2.

SC Everstein was er niet van onder de indruk. De spirit was terug, en het spel verplaatste zich grotendeels naar de helft van de bezoekers. De thuisclub werd geholpen doordat Mike Rutters binnen drie minuten twee gele kaarten pakte, waardoor Sparta '30 de laatste dertig minuten in ondertal verder moest. De ploeg trok een muur op voor het eigen doel, en hield alleen Visser voorin. Na een vlot lopende aanval tekende Robbie de Roos halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker: 2-2. Kort nadat een treffer van Van Zante op advies van de grensrechter was geannuleerd haalde de topschutter van SC Everstein zijn gram. Op aangeven van De Roos haalde hij even fraai als doeltreffend uit: 3-2. In het laatste kwartier was het beste er wel af en werd er niet meer gescoord.