woensdag 16 januari

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Iedereen is welkom voor een kop koffie in gebouw De Hoeksteen in Vianen. De koffieochtend is van 09:00 tot 11:00 uur.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Cleo van Raalte van Diëtistenpraktijk Balans en coach Annika Jabroer van Zederik in Beweging geven bij Passage Lexmond voorlichting over gezonde voeding, met aandacht voor beweging.

Samen bidden
20:00, Vianen, gebouw De Hoeksteen. Gezamenlijke bidavond in De Hoeksteen. Alle christenen zijn welkom.

De Fransche School: 'The wife'
20:00, Culemborg, De Fransche School. Bij het theater in Culemborg is 'The wife' te zien, een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft 40 jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, deze keer is Collinda de Groot uitgenodigd, zij is kindertolk voor nieuwe tijdskinderen. Deelnemers moeten wel een foto van het kind meenemen. Entree is 6 euro.

vrijdag 18 januari

'De bieb onder water'
16:00-17:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. Verhalenverteller Eric Borrias vertelt in de Viaanse bibliotheek over de Oude Hollandse Waterlinie. Deze theatervoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en gratis toegankelijk. Het optreden begint om 16:00 uur en duurt een half uurtje. Opgeven hiervoor is verplicht - er is slechts ruimte voor 25 kinderen - en kan bij m.bakhuizen@ohwl.nl. Vervolgens wordt de expositie 'De bieb onder water' over hetzelfde onderwerp, geopend.

zaterdag 19 januari

'Happily ever after'
20:30, Culemborg, De Fransche School. Toneelduo Alink & Plukaard fileren in De Fransche School op eigenzinnige en humoristische manier de romantische liefde. Of beter gezegd: onze misverstanden over de romantische liefde. De Disney-films en Titanic-momenten zijn in ons collectieve geheugen gegrift. We willen de ware. Hem of haar. Maar wat gebeurt er als je die gevonden hebt? Wat komt er na die verliefdheid? Wat gebeurt er als de ware niet de ware blijkt te zijn, en voor eeuwig toch niet zo lang duurt als gedacht. De voorstelling 'Happily ever after' gaat over een grote liefde, hoe mooi die kan zijn en hoe onverdraaglijk het is als die voorbijgaat. Over hoe doodeng liefhebben is.

Jampop
20:30, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Alweer de derde voorronde van bandjesstrijd Jampop. Drie bands spelen hun repertoire en de jury kiest aan het end van de avond een band uit voor de finale in juni. Ook het publiek krijgt de mogelijkheid om hun voorkeur aan te geven. De avond begint om 20:30 uur, entree is 5 euro.

zondag 20 januari

De Fransche School: 'Widows'
20:00, Culemborg, De Fransche School. Theater De Fransche School toont 'Widows, een film over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben, behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. In het hedendaagse Chicago, in een tijd van onrust, ontstaan spanningen wanneer Veronica, Alice, Linda en Belle hun lot in eigen handen nemen en samenzweren om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden.

maandag 21 januari

De Fransche School: 'Carmiggelt'
14:00, Culemborg, De Fransche School. Vanaf 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel. Rasacteur en meesterverteller Helmert Woudenberg maakt voor de voorstelling 'Carmiggelt' een selectie van de beste werken van Carmiggelt.

woensdag 23 januari

Voorlezen
09:30-10:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. In het kader van de Nationale Voorleesdagen leest Frank de Kleer in Bibliotheek Vianen voor uit het Prentenboek van het Jaar: 'Een huis voor Harry'. Tegelijkertijd vindt ook het Voorleesontbijt plaats. De activiteit is van 09:30 tot 10:30 uur. Alle Viaanse peuters en hun begeleiders zijn welkom om te komen luisteren naar het verhaal, met een liedje en een spelletje. Daarna zijn er hapjes uit de hele wereld, onder andere gemaakt door bezoekers van de Taalinloop. Deze ochtend vormt de opening van de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen tot en met 5 jaar die (gratis) lid worden van de bibliotheek de kat Harry uit het verhaal als vingerpopje cadeau.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond. Open eettafel in Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via 0347-342021. Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

'Het geheim van de toverdrank'
15:00, Culemborg, De Fransche School. In het theater in Culemborg is de film 'Asterix, het geheim van de toverdrank' te zien. Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij 'het geheim van de toverdrank' kan toevertrouwen. Panoramix' rivaal Sulfurix, is echter vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen…

'Hachi'
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een filmavond, te zien is 'Hachi'. In de film vindt professor Parker Wilson op een avond een pup op het treinstation, hij kan het niet over zijn hart verkrijgen het diertje achter te laten. Zijn vrouw is minder gecharmeerd, maar overstag als ze ziet hoe verknocht haar dochter en man aan het dier zijn. De zaal is open vanaf 19:00 uur, de filmavond begint om 19:30 uur. Entree is 2 euro (inclusief een kop koffie of thee, een hapje en een drankje.

donderdag 24 januari

De Dolle Diva's
19:00, Vianen, Hof van Batenstein. Het vrouwenkoor De Dolle Diva's geeft een optreden op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Het repertoire van het koor bestaat uit smartlappen, levensliederen en andere vrolijke meezingers. De zaal is open vanaf 19:00 uur, het optreden begint om 19:30 uur. Entree is 3,50 euro, inclusief koffie, thee en een hapje en een drankje. Aanmelden kan bij de receptie van de SWV of via 0347-374097.

vrijdag 25 januari

Dansavond
19:30-23:00, Vianen, Hof van Batenstein. Dj Rietje verzorgt weer een dansavond in Hof van Batenstein, op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Iedereen is welkom om te komen luisteren en een dansje te wagen. De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Entree is 3,50 euro inclusief een kopje koffie of thee en een hapje. De avond is rond 23:00 uur weer afgelopen.

maandag 28 januari

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Welzijn Vianen start in januari met Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom.