Opening expositie 'Bieb onder water'

vianen • Een 'heraut van de prins' opent vrijdag 18 januari de expositie 'Bieb onder water' in de Viaanse bibliotheek. Hij doet dit samen met een lid van het college van B&W van Vijfheerenlanden. De opening is van 16:30 tot 17:30 uur.

Ook een aantal historische verenigingen uit Vianen en omstreken geven dan acte de présence. De expositie is mogelijk geworden dankzij een subsidie van de provincie Utrecht en gaat rouleren langs acht Utrechtse bibliotheken.

In de tentoonstelling, speciaal gemaakt voor bibliotheken wordt het verhaal verteld achter de Oude Hollandse Waterlinie, het geheime wapen van de Hollanders. Deze linie was bijna 350 jaar geleden de redding in de oorlog tegen watergeuzen, Spanjaarden, Fransen. Door grote delen land onder water te zetten, kon de vijand niet verder.

Deze expositie van zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt, een collectie boeken (ter inzage) en een collectie objecten neemt bezoeker mee terug in de tijd. Deze expositie zal tot vrijdag 22 februari in de bibliotheek van Vianen te zien zijn. Op de dag van de opening vertelt verhalenverteller Eric Borrias ook een verhaal, voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit begint om 16:00 uur en duurt tot 16:30 uur. Opgeven voor het theater kan via: m.bakhuizen@ohwl.nl (er is ruimte voor maximaal 25 kinderen).

'Bieb onder water' komt uit de koker van de stichting Oude Hollandse Waterlinie, opgericht in 2017. De stichting wil bijdragen aan het behoud van de Oude Hollandse Waterlinie en de kennis over dit erfgoed vergroten.


q www.oudehollandsewaterlinie.nl