Kampong onderuit tegen SC Everstein

vianen • Als voorbereiding op de herstart van de competitie zijn diverse oefenduels gespeeld. Midweeks speelde Vianen thuis tegen Lekvogels. De thuisclub probeerde een ander spelsysteem maar dat pakte helemaal verkeerd uit. Lekvogels was heer en meester en leidde binnen een half uur met 0-5 door doelpunten van Ralf van Klij (2) en Swen van Dorp (3). Na rust was het duel meer in evenwicht. Kort voor tijd redde Vianen de eer door een treffer van Achim Rabiniq: 1-5.

In en tegen Ameide kwam Brederodes niet goed uit de verf. De groengelen irriteerden zich aan het agressieve spel van de thuisclub. Door veel wissels kwamen de gasten na rust helemaal niet meer aan voetballen toe, en de 1-0 nederlaag was verdiend.

SC Everstein kreeg bezoek van tweede klasser Kampong. De roodwitten speelden met veel druk op de bal, en de Utrechters hadden daar moeite mee. Door kopballen van Brayton Biekman en Wessel Bergshoeff nam de thuisclub een 2-0 voorsprong. Nog voor rust kreeg Kampong aansluiting, maar pal daarna scoorde Bergshoeff zijn tweede doelpunt: 3-1. Na rust was SC Everstein lange tijd de bovenliggende ploeg. Vlak voor tijd kwamen de bezoekers uit een vrije trap op 3-2.

Het Fust verslaat De Rooi Reigers

vianen • In de tweede ronde van de bekercompetitie (driebanden) was Het Fust veel te sterk voor De Rooie Reiger: 36-15. Robbert Geuze nam snel afstand van Roel van der Flier (19) en leidde na dertig beurten met 13-7. Mede door een prachtige serie van 6 caramboles werd het verschil nóg groter, en na 42 beurten was het over en sluiten (24-9): 12-4. Wessel van Setten (16) kwam er niet aan te pas tegen Niek Schermer. Bij een tussenstand van 10-4 na dertig beurten begonnen beide spelers te scoren. Het verschil bleef echter hangen rond 6 caramboles, en zodoende ging de winst naar Schermer (17-11 in 41 beurten): 12-6.

Bert Vroege had een bliksemstart tegen Stephan van Hees (16). Na zeven beurten stond zijn teller al op 10 caramboles. Dat tempo kon hij niet volhouden, maar de zege liet hij zich niet ontnemen (16-8 in 25 beurten): 12-5. Eindstand: 36-15.

Eenvoudige zege volleybaldames

montfoort • De volleybaldames van Servia pakten zaterdag in Montfoort een gemakkelijke zege tegen De Valk. De uitwedstrijd werd met 0-4 gewonnen. Servia begon sterk. Door goede passes van onder andere Lisanne van Verseveld kon spelverdeelster Sarah Peek alle aanvalsters goed vinden. Er kwam nog een kleine dip in de servicepass, maar het spel was snel weer onder controle: 10-25.

De tweede set begon rommelig. De Viaanse dames waren niet geconcentreerd genoeg op het eigen spel en dat uitte zich in mindere passes en te weinig oplossend vermogen aan het net. De dames waren de dip weer snel te boven: 12-25. Ook de derde set begon slapjes. Servia vergat de eigen punten te scoren en liet het afhangen van de tegenstander. Toen men eenmaal de leiding weer terugnam, was het snel afgelopen: 16-25. In de vierde en laatste set was er een time-out nodig om de dames weer op scherp te zetten. Mede door een prima service van Noa Middelkoop wonnen de dames met 18-25. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Taurus 4 op het programma. De wedstrijd begint om 13:00 uur.