VIKO pakt de draad weer op met riante winst

zaandam • De korfballers van VIKO boekten in de eerste wedstrijd na de korte winterpauze een riante zege op ZKC'31. In Zaandam werd het 18-26 voor de Vianezen.

Binnen 4 minuten zorgde VIKO voor een voorsprong van 0-3 door doelpunten van Natascha Hazendonk. Rules Buitelaar en Jeffrey Vlietstra. Het was duidelijk, VIKO nam deze tegenstander serieus en begon scherp aan de wedstrijd. ZKC'31 deed er alles aan om de achterstand zo klein mogelijk te houden, maar VIKO bleef scherp verdedigen en zorgde dat ZKC'31 geen vat op de wedstrijd kon krijgen. De aanvallen van VIKO waren lang en eindigden regelmatig in een score. VIKO had na 25 minuten een riante 4-12 voorsprong, en bleef vervolgens geconcentreerd spelen. Het mooiste doelpunt van de eerste helft was net voor rust. Jorien Elbertsen wist precies op het juiste moment in de aangeef te komen voor Jeffrey Vlietstra, waar een prachtige doorloopbal uit voort kwam. Vlietstra wist deze te verzilveren en bracht hiermee de ruststand op 5-15.

ZKC'31 liet in de tweede helft de moed niet zakken en kwam strijdbaar uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten scoorden zij 5 doelpunten achter elkaar en VIKO was opnieuw gewaarschuwd. Met fysiek spel probeerde ZKC'31 VIKO aan het wankelen te brengen, maar de goed fluitende scheidsrechter bestrafte dit regelmatig door VIKO een strafworp of vrije bal toe te kennen. In het tweede aanvalsvak liepen de aanvallen stroef doordat ZKC'31 steeds beter de rebound kon pakken en de VIKO-aanvallen hierdoor dood liepen. De coach Berry van der Broek greep in en bracht de lange rebounder Aron Neijmeijer in het veld voor Jelmar van Zoolingen. De kansen kwamen weer terug en VIKO kreeg weer grip op de wedstrijd. Enkele seconden voor het eind stond het team uit Vianen op een riante 18-25 voorsprong. Nog eenmaal kreeg Jeffrey Vlietstra de bal en schoot in de laatste seconde op zeer grote afstand de eindstand door de korf, 18-26. Hiervoor kreeg hij een staande ovatie van het publiek.

Zaterdag 19 januari speelt VIKO van 17.10 uur thuis tegen Hellas'63 uit Nunspeet.