• Hans de Goeij (links) en Jelle Hovens met de beker.
• Hans de Goeij (links) en Jelle Hovens met de beker. Foto: Dick Aanen

Jelle Hovens wint prijs met hamburger

vianen • Jelle Hovens van traiteur en slagerij De Goeij in Vianen is derde geworden tijdens de wedstrijd 'Lekkerste Hamburger 2019'. De prijs werd vorige week maandag uitgereikt tijdens de Horecava in Amsterdam.

De eerste prijs was voor Laurentz Craane van Iveau Burger & Wijnbar, de tweede prijs voor Michiel Houdkamp van firma Pickles in Utrecht. Craane won de titel eerder in 2016 en 2018.

Verantwoord

Hovens heeft zijn hamburger '80/20' gedoopt. "Ik heb een hamburger gemaakt van ons mooie rundvlees, gemengd met een naked gun powder van No Rubbish, waardoor 'ie een beetje zwart wordt. Het broodje heb ik gemaakt op basis van bieten, zeg maar een beetje verborgen groenten. Het broodje hamburger bestaat voor 20 procent uit vlees en voor 80 procent uit brood en groenten, waardoor het past in een verantwoord voedingspatroon."

Aan het product is verder nog zoetzuur, pastinaak, Japanse mayonaise en samba op basis van mandarijn toegevoegd. Jelle: "Er zitten geen allergenen in het product, alleen een kruidenmengsel. Ook is er minder zout verwerkt in het broodje hamburger."

Proeverij

De kunst is nu om het product te gaan vermarkten. Traiteur en slager Hans de Goeij zal de hamburger op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari aan zijn klanten laten proeven. "Als mensen dit broodje voor het eerst zien, zullen ze misschien nog even terugschrikken van het gitzwarte maanzaad in de burger. Dus dat vergt nog wel een enige toelichting."


q degoeij.gildeslager.nl