Vragen over chaos op de Voorstraat

vianen • CDA Vijfheerenlanden heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de chaotische toestand op de Voorstraat in Vianen.

"Bij ondernemers, Bureau Binnenstad en op sociale media regent het klachten over de afronding van de herinrichting van de Voorstraat", schrijft raadslid Bram Schoonhoven, indiener van de schriftelijke vragen. "Met name over foutparkeren, parkeren op het Noordplein, te hoge snelheid op het Noordplein, tegen het verkeer inrijden op het Noordplein, enzovoorts. Het is nu zelfs al zo ver dat bijvoorbeeld ondernemers op het Noordplein er maar niks meer over zeggen tegen foutparkeerders en het vaak een chaos is."

Schoonhoven wil onder meer van het college weten waarom niet door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gewaarschuwd wordt tegen het foutparkeren op het Noordplein en aan de zijkanten. "Is het college bereid hiermee zo spoedig mogelijk te beginnen? Wanneer gaat er door politie op snelheid en boa's worden gehandhaafd op de Voorstraat?" Het CDA-raadslid vraagt verder of het college bereid is om binnen 1 of 2 weken zo nodig te komen tot (nood-)bebording, zodat de handhaving kan starten. En verder de vraag waar en wanneer er op het Noordplein de toegezegde laad- en losplekken en de plekken voor mindervaliden worden geplaatst. Schoonhoven wil ook weten wanneer de uiteindelijke afronding van de Voorstraat is gepland.