woensdag 9 januari

Goudsmid
13:00-16:00, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) heeft goudsmid Tony weer uitgenodigd. Hij repareert gouden of zilveren sieraden, schoonmaken is ook geen probleem.

Bingo
19:00-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Deelname kost 3,50 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

Nieuwjaarsreceptie
19:15, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Het Katholiek Vrouwengilde (KVG) organiseert een nieuwjaarsreceptie in 't Klooster voor leden en aspirantleden die op de wachtlijst staan. Er zullen weer wafels gebakken worden. Na de nieuwjaarswensen is het tijd voor een spelletje. Er worden ook dia's getoond van vakanties en uitjes van de KVG. De avond begint om 19:30 uur, de zaal open 19:15 uur.

donderdag 10 januari

Open eettafel
17:00, Vianen, Oosterlicht College. Alle alleenstaanden uit Vianen zijn weer welkom om aan te schuiven bij de open eettafel in het Oosterlicht College. Deelname aan het driegangendiner kost 7,50 euro. Inloop is om 17:00 uur. Opgeven kan bij Dineke Leeuwis via 06-29232016.

Dialezing
20:00-22:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Henk Tromp uit Nieuwegein geeft een dialezing in Schoonrewoerd, op uitnodiging van natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden. Tromp, lid van het Natuurfotografengilde (NFG), is een al vele jaren actief natuurfotograaf. Zijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van vogels. Maar ook landschappen met de daarin voorkomende flora en fauna hebben zijn aandacht tijdens de vele fototochten in Nederland en andere voornamelijk Europese landen. Tijdens deze lezing staat de natuur langs de dijken uit deze regio centraal. De dialezing begint om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur, de toegang is gratis. Er is wel een verloting om uit de kosten te komen. www.natuurcentrum.nl

zaterdag 12 januari

Harry Sacksioni
20:15, Vianen, Theater Vianen. Harry Sacksioni komt naar Vianen met zijn nieuwe soloprogramma 'Smokey strings', hierin maakt hij een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme catalogus. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de blues, een groot funky gehalte hebben of op een andere manier de snaren van zijn gitaren doen smeulen. Omdat zijn inspiratie om te schrijven nooit lijkt te stoppen zullen ook zijn nieuwste composities onderdeel uitmaken van dit programma. Sacksioni's technisch vermogen om 'een hele band uit zijn gitaar te toveren', gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van zijn optredens een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis.

maandag 14 januari

Breincafé Camino
10:00-12:00, Vianen, De Prenter. Welzijn Vianen start in januari met Breincafé Camino, waar iedereen terecht kan die vragen heeft over geheugenklachten of beginnende dementie. Ook naasten en mantelzorgers zijn welkom. Elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur is er een bijeenkomst. Mensen zijn welkom voor een kop koffie of thee en een gesprek. Aanmelden is niet nodig. www.welzijnvianen.nl

Bingo
13:30-16:30, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Stichting Ouderencontacten Vianen (SOCV) organiseert een bingomiddag in 't Klooster. De zaal is om 13:30 uur open, de bingo begint om 14:00 uur. Er is gratis koffie en een consumptie.

dinsdag 15 januari

De Hagen Koffie
10:00-11:30, Vianen, De Prenter. Stichting De Hagen organiseert 'De Hagen Koffie' in De Prenter, de koffieochtend is bedoeld voor bewoners van de wijk De Hagen. Er is elke eerste en derde dinsdag van de maand een ochtend. Vrijwilligers zijn overigens nog welkom, zij kunnen zich melden bij Helma Moons van stichting De Hagen via 0347-322311 of helma@beniest.eu.

Lees- en ontmoetbijeenkomst
10:30-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Lees- en ontmoetbijeenkomst in de bieb. In een kleine groep worden columns, gedichten of een kort verhaal gelezen en kan iedereen er iets over zeggen. Deelnemers kunnen ook zelf iets meenemen dat interessant is om te lezen en met de anderen te delen. Zo ontstaat een goed gesprek over meer dan alleen het weer en is er mogelijkheid herinneringen en ervaringen te delen. Lees & Ontmoet is een activiteit van Stichting Welzijn Vianen, ZorgSpectrum en de Bibliotheek Lek & IJssel.

Open ouderenwerk
14:15, Vianen, zalencentrum 't Klooster. Het open ouderenwerk van de protestantse en rooms-katholieke kerk in Vianen houdt haar eerste middag. De aanvang is 14:15 uur. Deze keer komt Peter Schipper uit Tiel vertellen over de hippe jaren '60. De meditatie wordt verzorgd door predikant H.K. Meijer. Bij problemen met vervoer kunnen mensen bellen met 0347-374097.

woensdag 16 januari

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Passage Lexmond
19:30, Lexmond, Huis Het Bosch. Cleo van Raalte van Diëtistenpraktijk Balans en coach Annika Jabroer van Zederik in Beweging geven bij Passage Lexmond voorlichting over gezonde voeding, met aandacht voor beweging.

Bijeenkomst Iris
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert weer een avond, deze keer is Collinda de Groot uitgenodigd, zij is kindertolk voor nieuwe tijdskinderen. Deelnemers moeten wel een foto van het kind meenemen. Entree is 6 euro.

vrijdag 18 januari

'De bieb onder water'
16:00-17:30, Vianen, Bibliotheek Vianen. Verhalenverteller Eric Borrias vertelt in de Viaanse bibliotheek over de Oude Hollandse Waterlinie. Deze theatervoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en gratis toegankelijk. Het optreden begint om 16:00 uur en duurt een half uurtje. Opgeven hiervoor is verplicht - er is slechts ruimte voor 25 kinderen - en kan bij m.bakhuizen@ohwl.nl. Vervolgens wordt de expositie 'De bieb onder water' over hetzelfde onderwerp, geopend.

zaterdag 19 januari

'Een huis voor Harry'
12:00-12:45, Vianen, Bibliotheek Vianen. Ton Meijer voert de muzikale theatervoorstelling 'Een huis voor Harry' op in Bibliotheek Vianen. De gratis kaarten voor deze voorstelling zijn vanaf woensdag 9 januari af te halen in de bieb. 'Een huis van Harry' is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek, dat werd uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Het verhaal gaat over de zwaarlijvige kater Harry, het dier is een echte huiskater. Het liefst zit hij veilig binnen, maar als vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry dat wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, totdat hij verdwaalt. Hij komt allerlei onbekende huizen tegen en hij raakt in paniek. Gelukkig ontmoet Harry katten die hem de weg wijzen naar Vera. Op speelse wijze wordt de weg naar huis gevonden. De voorstelling in Bibliotheek Vianen begint om 12:00 uur en duurt 3 kwartier. De activiteit is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kinderen kunnen volop meedoen aan de voorstelling. Niets hoeft, veel mag.