Ruime nederlaag NDV

nieuwland • De goede moed waarmee NDV het jaar begon werd door Heijmans Rosmalen snel de bodem ingeslagen: in no time stonden de Nieuwlandse dammers met 8-0 achter door nederlagen van Aart de Gans, Piet Verkaik, Harry Kramer en Peter Heikoop. Die klap kwam NDV niet meer te boven. Het werd uiteindelijk 14-6. Pelle Sterk wist als enige Nieuwlander zijn partij te winnen, Jan Alting verloor en Cees de Jong, Bert Kooij, Koop Kwakernaat en Albert van den Berg sleepten er een remise uit.


Dertigste editie Dirk IV Loop

hoornaar • Op zaterdag 26 januari wordt in Hoornaar de 30e editie van Physio.Fit Dirk IV-loop gehouden. De Physio.Fit-loop is volgens traditie de start van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit en het is meteen één van de populairste wedstrijden van het hele seizoen, hoewel de omstandigheden zo vroeg in het jaar altijd ongewis zijn. De lopers hebben zich door de kou nooit laten afschrikken.

De wedstrijdloop is 10 kilometer lang over typisch Alblasserwaardse paden. De start is om ongeveer 13.15 uur, aansluitend aan de start van de prestatieloop over 5 kilometer die om 13.00 uur begint. 's Ochtends zijn er vanaf 10.30 uur al jeugdlopen in verschillende categorieën. Inschrijven kan in Het Bruisende Hart op het Dirk IV-plein van Hoornaar. Op verbetering van de toptijden van Roy Hoornweg (30.27) en Lindsay van Marrewijk (36.17) staat een bonus van 150 euro.

q www.dirk4loop.nl


Grote Club Actie Servia: 1341 euro

vianen • De Grote Club Actie heeft bij volleybalvereniging 1341,60 euro opgebracht. Jeugdlid Jeugdleden die meer dan twintig loten verkochten, werden in december in het zonnetje gezet. Lieke Jacops verkocht meer dan tachtig loten. Het miniteam van Tamara de Zwart was het bestverkopende team en kregen voor die prestatie een clinic aangeboden door het heren 1-team.