Nieuwe pr-mannen bij Voedselbank

vianen • Voedselbank Vianen-vrijwilligers Douwe van der Tuin en Theo Hamerling gaan zich in nieuwe jaar bezighouden met de pr van de organisatie. Doel: de Voedselbank Vianen wat meer onder de aandacht van de inwoners brengen. Het tweetal wil hiervoor onder meer een nieuwe Facebook-pagina opzetten.

Douwe van der Tuin en Theo Hamerling zijn als vrijwilliger al een paar jaar actief bij Voedselbank Vianen. Zij draaien mee in een clubje chauffeurs dat levensmiddelen ophaalt bij de vaste leveranciers. Dit nieuwe jaar hebben ze een nieuwe taak erbij gekregen: de pr van Voedselbank Vianen. Het tweetal gaat de contacten onderhouden met toeleverende bedrijven en waar mogelijk nieuwe connecties leggen. Ook moet er een nieuwe Facebook-pagina komen om mensen op de hoogte te houden van het wel en wee van de organisatie.

Volgens Van der Tuin en Hamerling heeft Voedselbank Vianen net een goede decembermaand achter de rug. Hamerling: "Het was hectisch, maar ook erg leuk. Er zijn onder meer door basisscholen De Wegwijzer, De Rank en De Ark acties gehouden, die veel levensmiddelen opleverden. Foot Locker heeft daarnaast ook een flinke donatie aan levensmiddelen gedaan. En er is een grote voedselophaalactie geweest bij de Jumbo en de Albert Heijn. Wij als vrijwilligers konden de hulp van leerlingen van het Oosterlicht College daarbij goed gebruiken." Volgens Van der Tuin leverde de succesvolle acties bijna een luxeprobleem op. "Het was een hele tour om al die producten een plaatsje te geven in ons magazijn voordat ze uitgedeeld kunnen worden. Alles moet op datum worden weggezet, dat is tijdrovend." Een andere opsteker voor Voedselbank Vianen: het optreden van The Guitar Brothers in De Hoeksteen. Dit leverde een flink bedrag op voor de instelling. Op dit moment loopt er nog een statiegeldactie bij supermarkt Albert Heijn. "We zijn natuurlijk erg benieuwd wat dit weer oplevert", zegt Van der Tuin.


q www.voedselbankvianen.nl