Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kindcentrum Werelds geopend

vianen • Kindcentrum Werelds is maandag op feestelijke wijze geopend in Vianen. Het was de eerste officiële daad van wethouder Tirtsa Kamstra.

Kindcentrum Werelds is ontstaan vanuit een gedeelde visie op een goede dagbesteding door jenaplanschool De Wiekslag en de kinderopvang op deze locatie van Stichting Kinderopvang Vianen (SKV). In een kindcentrum zijn de grenzen tussen onderwijs en opvang, spelen en leren en taken van de leerkracht en pedagogisch medewerker vervaagd. Er wordt vanuit één missie en visie samengewerkt aan 'doorgaande lijnen' voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar. Met een 'doorgaande lijn' wordt bedoeld dat een leerling tijdens zijn of haar schoolloopbaan een continuïteit ervaart als het gaat om begeleiding en aanbod. Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat een dergelijke eenduidige aanpak helpt bij een evenwichtige en ononderbroken ontwikkeling. Daarnaast is ook de stap van kinderdagverblijf naar de basisschool minder groot.

Versnippering

Een andere belangrijke reden om samen te werken is het tegengaan van versnippering. Met een kindcentrum kunnen er betere dagarrangementen voor kinderen worden gemaakt, waar ook buitenschoolse opvang, voorschoolse opvang en tussenschoolse opvang onderdeel van uitmaken. Dit biedt niet alleen praktische voordelen, zoals één adres, maar daarnaast ook de mogelijkheid om een breed aanbod te realiseren waarmee kinderen nog beter kunnen worden ondersteund in hun ontwikkeling.