Swen van Dorp leidt schuttersranglijst

vianen • Hoewel er nog niets is beslist ziet het er na twaalf speeldagen naar uit dat de erewedstrijd voor de beste schutter van de regio Vianen wordt opgedragen aan Swen van Dorp. Met 17 treffers heeft de aanvalsleider van Lekvogels er nu al 5 méér gemaakt dan zijn directe concurrent Jort Binnenveld (Vianen).

Tussenstand

Het leverde de volgende tussenstand op:
17 doelpunten: Swen van Dorp (Lekvogels); 12 doelpunten: Jort Binneveld (Vianen); 9 doelpunten: Simon van Zante (SC Everstein); 7 doelpunten: Bas Scheenhart (HSSC '61); 6 doelpunten: Robbie de Roos (SC Everstein); Nicky van Dam (HSSC '61);

5 doelpunten: Ralf van Klij (Lekvogels); 4 doelpunten: Brayton Biekman (SC Everstein); Lucas van Dam (HSSC '61); Jesse Kersbergen (Lekvogels); Gino Vesters (Vianen); 3 doelpunten: Bowan de Bruin (Brederodes); Luuk Roubos (Brederodes); Koen Looij (HSSC '61); Sander Bergshoeff (SC Everstein); 2 doelpunten: Joey Balk (Brederodes); Mike de Groot (Brederodes); Luuk van der Harst (SC Everstein); Iliass Lakhal (SC Everstein); Thieme Kersbergen (Lekvogels); Jaouad Bouchikhi (Vianen); Johan Scheffer (Vianen);

1 doelpunt: René de Blok (Brederodes); Kevin Bosch (Brederodes); Dennis Kruyk (Brederodes); Robin Stroo (Brederodes); Yassine Boughlalgh (SC Everstein); Gerwin het Lam (SC Everstein); Victor Snoek (SC Everstein); Frank de Goeij (HSSC '61); Menno de Keijzer (HSSC '61); Tristan Koet (HSSC '61); Kevin de Jong (Lekvogels); Job Wolterman (Lekvogels); Sander Beniest (Vianen); Dean Brookman (Vianen); Marcel Peters (Vianen); Danny Stoffelen (Vianen); eigen doel: Vianen: 1.

Leerdam Sport niet langs Noordeloos

noordeloos • Leerdam Sport kwam bij Noordeloos niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Trainer Yoni Sahertian kon daar uiteindelijk wel mee leven.

"Ik vond wel dat we vandaag meer verdienden, maar Noordeloos zit in een prima flow en zij hebben ons goed bestreden. Dan is een puntje in een uitwedstrijd misschien niet eens zo slecht." Na een doelpuntloze eerste helft bracht Sahertian in de rust drie verse krachten binnen de lijnen. Eén daarvan maakte de 0-1. Enes Sarikaya kopte raak.

De Leerdammers leken op weg naar de overwinning, maar in de slotfase maakte Noordeloos nog gelijk. "Voetballend waren we zeker niet slecht, maar we hadden wel wat meer moeten afdwingen voorin. Zo'n wedstrijd moet je 'killen'", oordeelde Sahertian.

Lekvogels na rust te sterk voor SVS'65

spijk • Voor rust was de gastheer uit Spijk de bovenliggende partij ten opzichte van Lekvogels. Maar na de warme thee waren de rollen omgedraaid, zeker toen SVS'65 met twee rode kaarten mankracht te kort kwam. "Na de openingsgoal van Ralf van Klij waren zij beter, maar na rust was Swen van Dorp met drie doelpunten onze man. Persoonlijk vind ik de 1-4 uitslag iets te veel van het goede, maar lekker is het wel", genoot Lekvogels-trainer Ton Delfgou, die zijn team even rust geeft tot aan het trainingskamp dat zal worden afgewerkt op een complex in de buurt van Arnhem.