• Dennis Bouwman zet een aanvaller van Woudrichem de voet dwars.
• Dennis Bouwman zet een aanvaller van Woudrichem de voet dwars. Foto: Peter Verbeek

Woudrichem zet Brederodes aan de kant

woudrichem • Dat Brederodes het niet redde bij Woudrichem was geen schande. Met 5-1 kreeg de thuisclub, die optimaal gebruik maakte van fouten van de gasten, echter té veel van het goede.

In de matte openingsfase, waarin niet veel spannends gebeurde, deden beide elftallen weinig voor elkaar onder. Door een opeenstapeling van fouten van Brederodes op het middenveld en achterin zorgde Dillis de Vries na een kwartier voor 1-0.

De gasten hadden een kortstondig overwicht, maar kregen de kous binnen een half uur op de kop. Na een afgeslagen aanval werd de bal opgepikt door Tim Saaman. De middenvelder mocht vanaf ruim twintig meter ongehinderd aanleggen, en op zijn strakke schot had doelman Bastian Spriel geen antwoord: 2-0. Pal daarna had De Vries de 3-0 op zijn schoen, maar met een prima reactie werd dat voorkomen door Alexander McDermott.

Zwakke eindpass

Brederodes kwam in het laatste kwartier vaak op de helft van de tegenstander. De opbouw van achteruit, met name over de rechterflank, was verzorgd, maar door een zwakke eindpass was er zelden sprake van dreiging voor het doel van de thuisclub. Vanuit het niets kreeg Brederodes, vijf minuten voor rust, aansluiting. Na een voorzet van links schoot Bowan de Bruin de bal na een voorzet van links in de verste hoek: 2-1.

In de tweede helft had Brederodes een overwicht, maar er werd zó omslachtig gecombineerd dat de thuisclub zich daar niet door uit het evenwicht liet brengen. Los van een kopbal van De Bruin, waar keeper Aljan Dekker de nodige moeite mee had, dwongen de jeugdige gasten niet af. Het geroutineerde Woudrichem deed geen stap te veel en wachtte rustig af tot het ijverige Brederodes, dat serieus op jacht ging naar de gelijkmaker, ergens op het middenveld in de fout ging. De weinige keren dat de thuisclub een van zijn spitsen na een lange trap aan het werk zette was ze veel gevaarlijker dan wat de gasten voor elkaar kregen.

Eenvoudig

Op aangeven van Bori Secreve, naast Danny Schaap een van de betere spelers van Woudrichem, werd de bal op het halve uur bij de tweede paal door de vrijstaande Yoeri Duyzer eenvoudig ingetikt: 3-1. Voor het hardwerkende Brederodes was dat de nekslag. De thuisclub werd wat brutaler en zette de wedstrijd in het laatste kwartier volledig naar zijn hand. Mede door zwak ingrijpen van goalie Spriel kopte invaller Danny van der Matten een voorzet van Secreve in de touwen: 4-1. Op slag van tijd haalde de Viaanse doelman een aanvaller onderuit, en vanaf de stip tilde Schaap de eindstand naar 5-1. De zege was verdiend maar viel wat te hoog uit.