• De expositie is nog eind december te zien.
• De expositie is nog eind december te zien. Foto: aangeleverd

Tentoonstelling Igno Ponsioen

vianen • In de KunstSuper in Vianen zijn tot eind december de portretten van schilder Igno Ponsioen te bewonderen.

In de ogen van zijn vader, de vermaarde kunstenaar Johan Ponsioen, was het vanzelfsprekend dat zijn zoon Igno kunstenaar zou worden. Igno moest dus na de hbs naar de Kunstacademie. Hij had daar echter helemaal geen zin in, hij wilde veel liever wiskunde en psychologie studeren. Hij maakte met zijn vader de afspraak dat hij de studie aan de Kunstacademie wel zou starten, maar als hij het eerste jaar zou blijven zitten, dan zou hij een andere studie mogen doen. Het lukte hem om op het nippertje niet over te gaan. Igno studeerde uiteindelijk af als psycholoog. Om vervolgens ook te schilderen naast een werkzaam leven als psycholoog.


Zijn lokale kunstcarrière begon met wekelijkse portretschilderavonden bij Kunstliefde in Utrecht. Tegenwoordig schildert hij naar model bij Stichting Oefenruimte Kunstenaars (Stok), eveneens in Utrecht. Igno zoekt tijdens de portretsessies in eerste instantie zoveel mogelijk de gelijkenis met het model. Daarna werkt hij thuis de portretten verder uit.

Als materiaal gebruikt Igno linnen geplakt op paneel (acryl op marouflé). De afmetingen zijn 30 bij 40 centimeter en een lust voor het oog. De KunstSuper is te vinden aan de Voorstraat 29 in Vianen (tegenover het stadhuis). De expositie duurt tot en met eind december. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur.


q ignoponsioen.exto.nl