• Hans de Vré blij met zijn nieuwe appartement.
• Hans de Vré blij met zijn nieuwe appartement. Foto: Vincent Beringen

Hof van Helsdingen opgeleverd

vianen • Met de oplevering van Hof van Helsdingen heeft Vianen er weer 27 sociale huurappartementen voor 65-plussers bij gekregen.

Afgelopen weken ontvingen alle huurders de sleutels van hun nieuwe woning. Onder hen twaalf bewoners uit de omliggende wijken, die gebruik hebben gemaakt van de doorstroomregeling van LEKSTEDEwonen.

De 27 sociale huurappartementen van LEKSTEDEwonen staan in de wijk Helsdingen in Vianen. De appartementen passen goed bij de gebouwde nieuwe koopwoningen. Aannemersbedrijf J. van Daalen bv uit Gorinchem heeft in krap een jaar tijd het appartementengebouw gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit drie woonlagen met in totaal 27 driekamerappartementen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer en afhankelijk van de verdieping een balkon of een tuin.

In de wijken Amaliastein en Monnikenhof wonen relatief veel 65-plussers en staan er vooral eengezinswoningen, terwijl vanwege de vergrijzing er grote behoefte is aan geschikte woningen. LEKSTEDEwonen heeft daarom in overleg met de gemeente Vianen doorstromers uit deze wijken voorrang gegeven bij de toewijzing van de appartementen in Hof van Helsdingen. Onder hen ook Hans de Vré. "Na ruim 30 jaar aan de Mariënhof gewoond te hebben, vond ik het tijd om die grote eengezinswoning en tuin achter me te laten. Dit project en de voorrang van LEKSTEDEwonen kwam voor mij op het juist moment. Nu heb ik een driekamerappartement, een kleinere tuin en alles gelijkvloers en nieuw."