SC Everstein krijgt slaag van Haaften

everdingen • Een onthutsend zwak spelend SC Everstein verloor met afgetekende cijfers van Haaften: 2-5. Nadat de thuisclub drie goede kansen had gemist namen de gasten het initiatief over. Ze troefden de roodhemden af op agressiviteit, namen na een kwartier de leiding: 0-1. Drie minuten later werd Brayton Biekman onderuit gehaald. De bal ging op de stip, maar de inzet van Simon van Zante werd gekeerd. Het stroef draaiende SC Everstein werd steeds slordiger waardoor Haaften weinig te duchten had. Ook na rust bleef SC Everstein onder de maat en in de tiende minuut sloegen de gasten opnieuw toe: 0-2. In de zeventigste minuut kreeg de thuisclub zijn tweede strafschop, maar die werd gemist door Marijn van Helmondt. Twaalf minuten voor tijd maakte Robbie de Roos er 1-2 van, maar twee minuten later herstelde Thijmen Herringa de oude marge: 1-3. Nadat De Roos voor 2-3 had gezorgd kwam er eindelijk passie in het spel van de gastheren. In de slotfase beslisten Den Braber en goudhaantje Herringa het lot van de zwalkende thuisclub: 2-5.