Royale zege voor LRC

leerdam • LRC behaalde zaterdag thuis tegen Geinoord de derde zege op rij. Na een matige eerste helft had LRC al een 2-0 voorsprong. Meteen na rust werd het reeds 3-0 en nadien mocht een onthutsend zwak Geinoord blij zijn dat de Leerdamse zege na nog veel meer uitgespeelde kansen tot 4-0 beperkt bleef.

Aanvankelijk zag het er overigens helemaal niet naar uit dat LRC zaterdag de opmars zo indrukwekkend zou gaan voortzetten. In het begin was Geinoord immers offensief het meest dreigend. Het voetbal van LRC was voor rust echter matig en vaak traag. In de 32e minuut kwam LRC op voorsprong door een snelle aanval van de Leerdammers. Arwin van Soest lanceerde op links de goed opgerukte Furkan Cetin en uit diens gave voorzet schoot Joeri van Iperen mooi raak: 1-0. Langs de lijn glom de legendarische LRC'er Goof van Iperen van trots bij dit doelpunt van zijn kleinzoon. Voor rust werd het 2-0 via Tom Maddison. Meteen na de thee rondde Bart Barendregt een LRC-aanval af: 3-0. Daarna regende het LRC-kansen. In de 70e minuut viel de verdiende 4-0 via Tom Maddison.