Het Fust kan leven met 4-3 nederlaag

harmelen • Hoewel Het Fust het niet redde bij BHC 13 gaf het Viaanse driebandenteam de koploper goed partij: 4-3. Maurice de Vré kon op het groene laken goed uit de voeten. Tegen Ton Davelaar stootte hij reeksen van 5 en 6 caramboles: 3-15 na negen beurten. Hij kon die lijn niet volledig doortrekken, maar bouwde zijn voorsprong geleidelijk uit en won onbedreigd in 47 beurten (17-35): 0-2.

Aansluitend tekenden Milko Schoen en Niek Schermer (20) voor een prima pot. Voor de Vianer was het zelfs zijn beste van dit seizoen. Na vijftien beurten leidde hij met 11-14, maar ook hij kon dat niet volhouden. Dankzij een serie van 3 caramboles was het eindschot van de Harmelaar net iets beter, waardoor Schermer met 21-19 verloor: 2-2. Bert Vroege (16) trof in Iwan Le Blanc iemand die het bovengemiddeld deed. De Harmelaar maakte weinig poedels en leidde na 21 beurten met 15-6. Voor Vroege was dat gat té groot om te dichten en met 19-11 moest hij de zege in 38 beurten aan Le Blanc laten: 4-3 (bonuspunt voor Het Fust).


Servia wint van koploper Majella

vianen • De volleybaldames van Servia zorgden zaterdag voor een verrassing door koploper Majella met 3-2 te verslaan. De Vianezen zijn nu dus koploper. Majella pakte de eerste set met een reeks services. Ook in de tweede set kwamen de Viaanse dames niet onder de druk uit: 22-25. In de derde set zorgden de dames voor een keerpunt. Er werd goed aangevallen en vooral de servicereeks van Lisanne van Verseveld bleek zeer effectief: 25-10.

In de vierde set verslapten de dames van Majella steeds verder. De servicepass werd steeds slordiger. Dit keer pakte Noa Middelkoop veel punten met haar servicereeks: 25-15. Door wederom een uitstekende servicereeks stonden de dames in de beslissende vijfde set al snel zes punten voor. Majella wist met een eigen service het gat nog wel te dichten, maar de opleving was van korte duur. Servia won de set met 15-12.

Op zaterdag 15 december speelt Servia thuis tegen Tovo Ds3. De wedstrijd begint om 13:00 uur.


Bij DOS Vianen fit de winter door

vianen • Vanaf woensdagavond 9 januari 2019 start Gymnastiekvereniging DOS Vianen weer met een serie van zes (blok)lessen met als thema "winterfit". De Viaanse gymnastiekvereniging geeft het succes van voorgaande jaren een vervolg en speelt hiermee in op de huidige maatschappij waarin we steeds vaker te maken hebben met drukte en flexibele werktijden.

Hierdoor willen mensen zich niet altijd binden aan een vereniging waar vaak een (jaar)abonnement aan vast zit. De lessen beginnen met een warming-up waarna er gewerkt wordt aan kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Met een cooling-down worden de lessen afgesloten. Voor een vast bedrag van € 30,--, zonder verdere verplichtingen, kunt u (m/v) op woensdagavond van 20.30-21.30 uur gedurende zes weken actief bewegen en werken aan uw conditie. Een gemiste les kan ingehaald worden tijdens de reguliere lessen op hetzelfde tijdstip. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@dosvianen.nl. Vol is vol.