• Een drietal VIKO-verdedigers vormt een blok tegen een Fiducia-aanvalster.
• Een drietal VIKO-verdedigers vormt een blok tegen een Fiducia-aanvalster. Foto: Peter Verbeek

VIKO houdt Fiducia op veilige afstand

vianen • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag met 25-20 van Fiducia 1. Jeffrey Vlietstra was met zeven treffers het meeste trefzeker voor de thuisploeg.

Een week eerder hadden coach Berry van den Broek en speelster Linsey van Mourik in het verder sportief verlopen duel tegen EXAKWA uit Lelystad een gele kaart gekregen van de scheidsrechter. Consequentie was dat ze dit keer vanaf de tribune moesten toekijken. De coaching werd waargenomen door Bert Vlietstra en Romey Houweling nam de plaats in van Linsey van Mourik.

Moeizame start

De wedstrijd tegen Fiducia ging voor VIKO moeizaam van start. Binnen vijf minuten keek het Viaanse team tegen een 0-4 achterstand aan. Het was duidelijk dat VIKO zijn draai nog niet had gevonden. Fiducia was echter meteen op volle oorlogssterkte. Bijna elk schot was raak.

In de achtste minuut wist Viko voor het eerst te scoren, Rules Buitelaar schoot na een mooie actie van Vikash Missier, vanachter de korf raak. Fiducia bleef op schot en VIKO had moeite bij te blijven.

Vanaf de dertiende minuut keerde het tij en kroop VIKO langzaam naar Fiducia. Met doelpunten achtereenvolgens van Natascha Hazendonk, Jelmar van Zoolingen, Rules Buitelaar en twee keer Jeffrey Vlietstra leidde dit in de 25e minuut naar de eerste keer een gelijke stand, 12-12. Met nog vijf minuten in de eerste helft te spelen, denderde VIKO over Fiducia heen naar een 17-12 ruststand.

Rustig

In de tweede helft kwam VIKO niet meer in gevaar. De wedstrijd werd beheerst uitgespeeld. Fiducia deed zijn best om zijn niveau van het begin van de wedstrijd terug te vinden, maar VIKO gaf niet veel kansen meer weg en bleef zelf rustig. Er werd dan ook beduidend minder gescoord dan in de eerste helft. VIKO liet het verschil nog terugkomen naar twee doelpunten, maar was duidelijk de betere van de twee en hield Fiducia op veilige afstand.

Overwinning

De scores van Jeffrey Vlietstra, Vikash Missier, Rules Buitelaar, Natascha Hazendonk en Jelmar van Zoolingen brachten VIKO naar een 25-20 overwinning.

Het is duidelijk dat VIKO, net als op het veld, ook nu mee wil doen voor de bovenste plaats in deze competitie. Na een misstap vorige week hebben de Vianezen duidelijk laten zien dat zij hiertoe in staat zijn.

Scores

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (7 doelpunten), Vikash m Missier (6), Natascha Hazendonk (5), Jelmar van Zoolingen (4) en Rules Buitelaar (3).