• Een cheque van 7500 euro voor het dorp Hagestein.
• Een cheque van 7500 euro voor het dorp Hagestein. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Cheques voor winnaars ideeënwedstrijd

vianen • Dorpshuis De Biezen, Stichting de Iris, initiatiefnemer Maike Mossel van het Speelkasteel in Amaliasein en Hagestein Vitaal zijn de winnaars geworden van de ideeënwedstrijden voor een afscheidscadeau in Vianen.

De prijzen werden donderdagmiddag uitgereikt tijdens de laatste buitengewone raadsvergadering in theater Helsdingen

Inwoners konden dit najaar een projectidee indienen dat ten goede komt aan de gemeenschap. De gemeenteraad boog zich in vier raadswerkgroepen over de ideeën in de categorieën sport, cultuur, buurt en zorg. Zij selecteerden elk drie projecten.

De genomineerden deden via een filmpje op www.vianen.nl een oproep om op hen te stemmen. Inwoners konden in elke categorie stemmen op zijn of haar favoriete project.

De hoofdprijs in elke categorie was een geldbedrag van 7500 euro, de tweede prijs een geldbedrag van 5000 euro en de derde prijs een geldbedrag van 2500 euro.

Buurt

In de categorie buurt won de ontmoetingsruimte in dorpshuis De Biezen, ingediend door Hagestein Vitaal, 7.500 euro, de met kerst verlichte poorten, aangevraagd door Kerst in de Vrijstad, kreeg 5.000 euro en Hof van Brederode won 2.500 euro voor de zo gewenste tuinbanken.

Cultuur

In de categorie sport kwam de duofiets voor Stichting De Iris als winnaar uit de bus. Zij wonnen 7.500 euro. De hindernisbaan voor Sportpark Blankensteijn, ingediend door HV Omega, won 5.000 euro en Oranjevereniging Zijderveld kreeg 2.500 euro voor een tafeltennistafel.

In de categorie cultuur kreeg het Speelkasteel in Amaliastein, ingediend door Maike Mossel, de meeste stemmen. Het lichtornament voor het Paardenmarktcomité won 5.000 euro en Oranjevereniging Zijderveld ontving 2.500 euro voor een gedenkplek voor dodenherdenking.

In de categorie zorg sleepte Hagestein Vitaal het hoogste bedrag in de wacht voor de huisartsenruimte in het dorpshuis, won De Iris 5.000 euro voor het automatiserings-systeem op zorglandgoed Bloemendaal en kreeg Bibliotheek Lek en IJssel 2.500 euro voor het Geheugenkabinet.