SC Everstein spint garen bij 0-3 zege

sprang-capelle • Door zelf met 0-3 te winnen bij SSC '55 én de grote thuisnederlaag van Sleeuwijk is SC Everstein op grond van een beter doelsaldo de nieuwe koploper van 3D. De roodwitten hadden moeite met het fysieke spel van de thuisclub. Na een overtreding van Erik Bergshoeff miste SCC '55 in de tiende minuut de toegekende strafschop. Los van een paar kansjes voor de gastheren kwam de defensie van SC Everstein niet in moeilijkheden. De bezoekers werden in het laatste kwartier sterker. Op aangeven van Robbie de Roos maakte Brayton Biekman er kort voor rust 1-0 van. In de tweede helft viel de beslissing na een kwartiertje. De assist van rechts kwam opnieuw van de voet van De Roos, en bij de tweede paal schoof Biekman tussen de palen: 0-2. SSC '55 viel wat meer aan over de flanken, maar de laatste linie van SC Everstein gaf nagenoeg niets weg. In de slotfase schoot Simon van Zante de bal, na twee keer kappen en draaien, stijf in de kruising: 0-3.

Lekvogels gelijk tegen Herovina

herwijnen • Lekvogels heeft uit bij Herovina met 2-2 gelijk gespeeld. De thuisploeg zette voor rust goed druk zette en kwam terecht op een 1-0 voorsprong. In het tweede bedrijf pakte Lekvogels het beter op en kwam via Ralf van Klij langszij. Middels een discutabele strafschop kwam de thuisploeg op 2-1, maar het slotwoord was voor Swen van Dorp.

Blessuretijd doet Ameide de das om

gorinchem • Ameide was in Gorinchem dicht bij een tastbaar resultaat, maar met twee goals in blessuretijd greep SVW de winst: 3-1. De ploeg van trainer Gertjan Westerhout kwam terecht op voorsprong via Richard den Hartog. Ook de tweede helft werd sterk aangevangen met direct twee mogelijkheden. De thuisploeg nam vervolgens het heft in handen en kwam na ruim een uur op gelijke hoogte. In de 92e en 93e minuut kreeg Ameide alsnog het eerste seizoensverlies gepresenteerd.

Mooi debuut Luuk van der Leun

meerkerk • De zestienjarige debutant Luuk van der Leun kopte SV Meerkerk kort voor tijd naar een 2-1 zege op Hardinxveld. Hij debuteerde in de hoofdmacht en kreeg tijdens het duel niet geheel onverwacht tweemaal te maken met kramp. Dat belette hem echter niet om kort voor tijd, nadat eerder Joop Friedeman scoorde en Hardinxveld gelijk maakte, een corner binnen te koppen. Het was sowieso een debutantenbal, want zijn eeneiige tweelingsbroer Daan viel in en ook doelman Ruben Vrijbrief mocht voor het eerst de geblesseerde Wilco den Tuinder vervangen.

Leerdam Sport kan verschil niet maken

brakel • Leerdam Sport ging naar Brakel om de koploper pootje te lichten, maar vond een goed voorbereide tegenstander. De thuisploeg hield de punten in huis: 2-0. Leerdam Sport was al twee keer goed weg gekomen voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Leerdam Sport domineerde grote delen van de wedstrijd. Toen Brakel niet lang na de rust op 2-0 kwam, gingen de gasten aanvallender spelen. Veel kansen kregen de Leerdammers echter niet meer.