Verkiezingsavond SGP in Maranatha

leerdam • SGP Vijfheerenlanden organiseert vrijdag 16 november een verkiezingsavond in gebouw Maranatha in Leerdam, met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop. Naast Bisschop, komen ook Kees Vermaat - nummer 4 op de kieslijst van de SGP - en lijsttrekker Arie Keppel aan het woord. Ze spreken onder meer over het agrarisch beleid en onderwijs op landelijk, provinciaal en plaatselijk niveau. Ook zal Kees Vermaat het hebben over jongeren en politiek en hoe dat, vanuit de SGP, vorm zal krijgen binnen de nieuwe gemeente. De avond zal worden afgesloten met een meditatief moment door ds. N. den Ouden, predikant in Leerbroek. De avond begint om 20:00 uur, iedereen is welkom.


Verhuur gebouw Amelie van start

vianen • De verhuur van de achttien driekamerappartementen in gebouw Amelie in Vianen start woensdag 14 november. De appartementen aan De Lafayettestraat hebben woonoppervlakten van 68 m² en huurprijzen vanaf 695 euro. Middeninkomens (36.799 tot 41.056 euro) krijgen voorrang bij toewijzing van alle appartementen en jongeren tot en met 29 jaar krijgen voorrang op vier appartementen. Let wel, iedereen mag reageren op de appartementen. Kandidaten die aan de voorrangsregeling (voorwaarden) voldoen, krijgen echter voorrang op de overige woningzoekenden. De verhuur start woensdag 14 november en belangstellenden kunnen tot en met donderdag 29 november 08:00 uur reageren via onderstaande website.

q www.woningnetregioutrecht.nl


Militaire oefening

regio • Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 november wordt er een militaire oefening gehouden op en rond de Lek en Neder-Rijn tussen Vianen en Wijk bij Duurstede. Zo'n vijftig personen van de eenheid Marinierstrainingscommando (MTC) verplaatsen zich met wielvoertuigen en vaartuigen langs de Lek en Neder-Rijn. Er wordt ook bij duisternis gevaren. De boten varen dan met de verplichte verlichting. In principe wordt alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen.