• Noa-Mae Blackwell op het onderdeel balk.
• Noa-Mae Blackwell op het onderdeel balk. Foto: Ramon Oost

DOS team naar landelijke finale

alkmaar • Het wedstrijdseizoen 2018/2019 is voor de turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen zeer goed begonnen.

Het team bestaande uit Danique Meijdam, Eva Bax, Margot de Boer en Noa-Mae Blackwell wist zich afgelopen zondag te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap voor teams.

De landelijke kwalificatiewedstrijden teams zijn voor turnverenigingen een goed meetmoment om te zien of hun turnsters klaar zijn voor het individuele wedstrijdseizoen.

Het DOS-team begon bij niveau C zeer goed op het onderdeel balk. Ook op vloer, sprong en brug werd er uitstekend geturnd zonder grote fouten.

Dat leverde uiteindelijk een eerste plaats op. Het Viaanse kwartet mag zich gaan opmaken voor de finale op 17 november in Nijmegen. "De start van het wedstrijdseizoen ziet er al veelbelovend uit", zegt Hendri Oost-Vos van DOS Vianen in een reactie.

Brugoefening

In dezelfde categorie kwam nog een team van DOS in actie. Turnsters Elvira van Houwelingen, Anissa Meijdam, Ivy van Bruggen, Loïs Verduin en Jolijn van Vliet konden met hun zevende plaats geen kwalificatie afdwingen. Ook zij begonnen sterk op het onderdeel balk, maar vooral bij de brugoefening lieten ze teveel punten liggen ten opzichte van de concurrentie.

Aankomend weekend komt DOS met nog drie teams in actie. Deze landelijke kwalificatiewedstrijden voor de niveaus B en D worden gehouden in Rotterdam.