Servia sterkste in spannende strijd

vianen • De volleybalheren van Servia wonnen zaterdag de spannende thuiswedstrijd tegen PDK Huizen. Het werd 3-2: 25-23, 23-25, 22-25, 25-22 en 15-9. De man van de wedstrijd was Johan Beijen. Hij scoorde maar liefst 28 punten. Jan Peter Kok was belangrijk in de slotfase van de eerste set. In de tweede en derde set maakte Servia veel persoonlijke fouten. De vierde set was weer voor Servia, mede door het aanvallende spel van Sjoerd Hendriks. In de beslissende vijfde set was Servia steeds de bovenliggende partij. Wayne Hol maakte met zes services en een prachtige doortikbal het verschil. Huizen komt er niet meer aan te pas en Servia pakt de overwinning (15-9). De volgende wedstrijd staat zaterdag 10 november in Nieuwegein op het programma. Er wordt dan vanaf 15.00 uur gespeeld tegen NVC.

Het Fust krijgt pak slaag van Vianen

nieuwegein • Vianen, dat zijn thuiswedstrijden tegenwoordig in Nieuwegein speelt, heeft het driebandenteam van Het Fust met groot verschil verslagen: 7-0. Kopmannen Piebe Heystra en Maurice de Vré (37) bleven tien beurten in elkaars buurt. De Vré had zijn avond niet en verloor in 41 beurten (27-22). Ko Braas en Niek Schermer (20) tekenden aansluitend voor een langdradige partij zonder hoogtepunten. Braas won uiteindelijk (21-15 in 55 beurten): 4-0. Ook in de pot tussen Wim van Straten en Bert Vroege (16) waren er lange fasen waarin niet werd gescoord. In 52 beurten trok Van Straaten de winst naar zich toe (17-10): 7-0 (inclusief bonuspunt).

De Rooie Reigers klopt 't Scheepje

harmelen • Op de zesde speeldag won het libreteam van De Rooie Reigers in Harmelen met 2-5 van 't Scheepje. Jhon Burggraaf (150) verloor tegen Jan Samsom zijn derde pot op een rij (130-135 in 22 beurten). Cok Florie legde prima spel op het groene laken. Hij liet zeven reeksen tussen 10 en 27 caramboles op zijn tellijst noteren. Kees Fredriks (106) werd door Cok Florie in zestien beurten onder het biljart geveegd (36-131). Joop Florie kwam tegen Koos de Kruijf op achterstand, kwam terug en liet zich niet meer verrassen (67-81 in 29 beurten).