Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Debat over de wijken en kernen

leerdam • In partycentrum Het Dak in Leerdam vindt vrijdag 9 november een verkiezingsdebat plaats waarin het wijk- en kernenbeleid van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden centraal komt te staan. Alle lijsttrekkers van de acht partijen die deelnemen aan de verkiezingen, zijn van de partij. Er is een interactief programma samengesteld, gespreksleider is Bert van der Lee (directeur van scholenstichting O2A5). Het debat start om 20:00 uur. Ontvangst is vanaf 19:30 uur.


Klokkenluiders staan stil bij oorlog

vianen • Het Klokkenluidersgilde Vianen laat zondag 11 november om 19:05 uur een kwartier lang de drie klokken van de Grote Kerk luiden. Het is die dag namelijk precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. In Groot-Brittannië is daarom een initiatief ontstaan om die dag de kerkklokken te luiden voor de vrede. Hiermee wordt het einde van de oorlog herdacht én ook de 1.400 Britse klokkenluiders die tijdens de oorlog gevallen zijn. Solidair zijn met dit initiatief is een mooie geste om achter de vredesboodschap te staan en de gevallen mede-klokkenluiders van weleer te herdenken, zo vindt Klokkenluidersgilde Vianen. Er klinken zondag waarschijnlijk wereldwijd zo'n duizend kerkklokken.


Laatste kaarten voor slotdebat

vijfheerenlanden • Er zijn nog zo'n veertig (gratis) kaarten beschikbaar voor het bijwonen van het politiek slotdebat met de acht lijsttrekkers die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen Vijfheerenlanden. Dit debat is op woensdag 14 november van 20:00 tot 21:30 uur in Theater Vianen, precies een week voordat er gestemd kan worden. Onder leiding van professionele presentatoren Bas van Werven (BNR Nieuwsradio) en Maaike Timmerman (Goedemorgen Nederland) krijgen de politici vragen van inwoners voorgelegd en gaan zij met elkaar in discussie. Kaarten bestellen kan door een mail te sturen naar info@lichtopvianen.nl.

q www.lichtopvianen.nl