Brederodes zwaar onderuit

vianen • De 1-5 nederlaag tegen Roda Boys is bij Brederodes hard aangekomen. De gasten zetten direct druk en de groengelen konden alleen maar tegenhouden. Ondanks veel balbezit en dreiging kwam Roda Boys niet tot uitgespeelde kansen. Vlak voor rust kregen de bezoekers, na een overtreding van Dennis Kruijk, een strafschop die goed werd ingeschoten: 0-1. De thuisclub startte na rust redelijk. Op het kwartier kreeg Alexander Mc Dermott na een corrigerende overtreding een rode kaart. De vrije trap werd rechtstreeks in de verste hoek geschoten: 0-2. Roda Boys kreeg meer ruimte en na twee doelpunten in vier minuten stond het halverwege de tweede helft al 0-4. Nadat invaller Mike de Groot de spreekwoordelijke eer had gered tilde Roda Boys de eindstand in blessuretijd naar 1-5.

Vianen doet SVM punten niet cadeau

vianen • In het met 1-2 verloren duel tegen koploper SVM leed Vianen vanaf de aftrap balverlies. Zodoende zaten de gasten al na vijftien seconden op rozen: 0-1. Kort daarop voorkwam de lat een tweede Maarssense treffer. De bezoekers hielden veel spelers achter de bal en zorgden met dieptepasses voor veel dreiging. Peters was dicht bij de gelijkmaker maar mikte de bal op de lat. Toen Achim Rabiniq een kwartier na rust omver werd gelopen verzilverde Jort Binneveld de toegekende pingel: 1-1. De thuisclub moest beducht blijven voor de lange bal en de snelle omschakelmomenten van SVM. Halverwege de tweede helft hielden drie Viaanse verdedigers een voorzet er niet uit en met een prima kopbal scoorde Mike de Kok zijn tweede en de beslissende treffer: 1-2.

Onnodig puntverlies van SC Everstein

everdingen • Dat SC Everstein en SV Capelle de punten deelden (1-1) was te billijken, maar eigenlijk had de thuisclub moeten winnen. In het eerste kwartier werd een vijftal prima kansen gecreëerd, maar het ontbeerde met name Robbie de Roos aan scherpte. Na een half uur glipte de bal na een ver schot uit de handen van keeper Emiel Schippers: 0-1. SV Capelle kwam geleidelijk beter in de wedstrijd. Sander Bergshoeff schoot de bal op de lat maar bekroonde kort voor rust een langlopende aanval met zijn eerste competitietreffer: 1-1. Na de thee paste trainer Carel van der Velden aanvallende wissels toe. Bergshoeff, Simon van Zante en de doorgeschoven Brayton Biekman misten diverse kansen, terwijl SV Capelle pech had dat een schot werd gekeerd door de lat.

LRC: Nederlaag met perspectief

leerdam • LRC Leerdam verloor op eigen veld met 1-3 van titelkandidaat Sportlust'46. Rob Hilbers vond het een nederlaag met perspectief. "Maar wel weer een nederlaag. Door het spel kan ik hiermee beter leven dan vorige week, maar het blijven nul punten", concludeerde Hilbers. LRC bood de tegenstander heel aardig partij, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de gasten uit Woerden.

De gasten namen vroeg de leiding, maar LRC liet zich niet van de wijs brengen. Arwin van Soest wist het net weer eens te vinden en zorgde voor de 1-1 ruststand. "Na rust ging het niet zoals we willen en zoals het moet. Het was moeilijk." Sportlust maakte het verschil met twee treffers.