woensdag 31 oktober

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, De Hoeksteen. De deuren van De Hoeksteen gaan om 09:00 uur open voor iedereen die een kop koffie of thee wil komen drinken. Deelname is gratis.

Vrouwenochtend
09:30, Hagestein, Dorpsstraat 21. Gerrie de Heer uit Hagestein is te gast op de open vrouwenochtend op woensdag 31 oktober. Zij vertelt over haar ervaringen aan boord van het hospitaalschip van Mercy Ships. De Heer werkte daar zes weken als vrijwilligster. Mercy Ships is een organisatie, die mensen en middelen wil inzetten met als doel hoop en genezing te brengen aan de allerarmsten in de wereld. De koffie staat klaar om 09:30 uur, locatie: Dorpsstraat 21 in Hagestein.

Taxatiemiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) verzorgt Peter Schipper uit Tiel een taxatiemiddag in het zorgcentrum. Hij geeft ook een lezing met als thema 'Pracht of prul'. Deelname kost 3,50 euro, inclusief koffie of thee en een hapje. Aanmelden is niet nodig.

Minibeurs
19:00-22:00, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een minibeurs. Er zijn ongeveer acht mediums aanwezig. De avond begint om 19:00 en duurt tot 22:00. Entree is 5 euro, een consult kost ook 5 euro.

Reformatieavond
19:30, Vianen, Schoolstraat. De christelijk gereformeerde kerk aan de Schoolstraat in Vianen organiseert samen met de hersteld hervormd kerk aan de Kerkstraat een reformatieavond. De aanvang is 19:30 uur, locatie is de kerk aan de Schoolstraat.

donderdag 1 november

Dialezing over Limburg
20:00-22:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Bob Luijks geeft een dialezing over Limburg in De Schaapskooi. Luijks is fulltime professioneel natuurfotograaf uit Limburg. Als kind was hij al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto's van Bob. De avond begint om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een verloting gehouden om, uit de kosten te komen.

vrijdag 2 november

Jubileumfeest
10:30, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Stichting De Krooshof viert haar 60-jarig jubileum. Het programma begint om 10:30 uur met een inloopochtend. Aansluitend is er om 12:00 uur een feestelijke maaltijd (deelname kost 7,50 euro). Opgeven moet vooraf bij Jans van Nifterik via 0345-641965. Om 15:30 uur is er een kindermiddag, deelnemers kunnen knutselen en apenkooien. Aansluitend kunnen mensen weer aanschuiven bij een pannenkoekenmaaltijd, met als toetje een ijsje. Voor de iets oudere jeugd begint er om 19:00 uur een discoavond. Deze gaat om 21:00 uur over in een discoavond voor volwassenen. Entree is 2 euro per persoon.

Lampionnenoptocht en disco
19:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. Oranjevereniging Everdingen organiseert een lampionnenoptocht en een kinderdisco. De deelnemers aan de lampionnenoptocht verzamelen zich om 19:00 uur bij dorpshuis 't Knooppunt in Everdingen, zij lopen onder leiding van muziekvereniging DES een rondje door het dorp. De optocht eindigt weer bij het dorpshuis, waar de limonade klaar staat. En de kinderdisco meteen start. Om 21:00 uur eindigt deze kinderfeestavond.

zaterdag 3 november

Repair Café
09:00-12:00, Vianen, wijkcentrum Monnikenhof. Het Repair Café in Vianen opent weer haar deuren. Vanaf 09:00 uur zijn de vrijwilligers present, het Repair Café sluit om 12:00 uur weer. Meer informatie is te verkrijgen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout via 06-13636414.

De Snuffelkelder
10:00-13:00, Everdingen, Kweldam 15a. In De Snuffelkelder zijn weer volop spulletjes te vinden om bijvoorbeeld de woonkamer mee op te 'pimpen'. Daarnaast kunnen mensen snuffelen tussen het kledingaanbod. Spullen brengen mag ook, elke vrijdag- en zaterdagmorgen kunnen er spullen ingeleverd worden. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. De Snuffelkelder is elke zaterdag open van 10:00 tot 13:00 uur. Meer informatie: snuffelkelder@casema.nl.

Wilgen knotten
10:00-14:00, Everdingen, Fort Everdingen. In het kader van de landelijke Natuurwerkdag zijn er ook in de regio Vianen verschillende activiteiten. Zo kunnen mensen wilgen knotten bij Fort Everdingen. Elk jaar wordt een derde van de wilgen bij het fort geknot, zodat het aanzicht van het forteiland niet verandert, terwijl toch de wilgen het noodzakelijke onderhoud krijgen. Dat is niet alleen belangrijk voor de mens, maar ook voor de vleermuizen, die in het fort een onderkomen vinden. www.natuurwerkdag.nl

Knutselmiddag
13:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. CreaBeez organiseert weer een knutselmiddag voor ouders en kinderen in de bibliotheek. Deelnemende ouders en kinderen gaan naar huis met een zelfgemaakt herfststuk. Ook opa's, oma's, tantes en ooms zijn natuurlijk welkom. Deelname samen kost 17,50 euro en voor elk volgend kind komt er 3,50 euro bij. De leeftijd is vanaf 5 jaar. Aanmelden kan via info@creabeez.nl of bij Puck de Haan via 06-18793980.

Dansavond
20:00, Everdingen, dorpshuis 't Knooppunt. In Everdingen wordt weer een dansavond georganiseerd, dj Rietje bedient de knoppen en draait de laatste tophits, maar ook hits uit de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en zeroes. De entree is 3,50 euro, inclusief een kop koffie en een hapje. Aanvang is 20:00 uur.

zondag 4 november

Paddenstoelenexcursie
09:00, meerdere opstapplaatsen. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een paddenstoelenexcursie in het Lingebos in Vuren. Deelnemers verzamelen zich om 09:00 uur op de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen. En om 09:20 uur bij het NS-station Leerdam. Meer informatie is te verkrijgen bij Bart de Groot via bdegroot4@kpnmail.nl of 06-40339872.

Herdenkingsmiddag
11:00-16:00, Vianen, algemene begraafplaats. Stichting Lichtjes in de Duisternis organiseert weer een herdenkingsmiddag onder de noemer 'Memento'. Deze middag staat in het teken van 'Een lichtje voor...'. In het huisje kunnen lichtjes versierd worden, deelnemers maken een gedichtenmuur en er liggen steentjes klaar om versierd te worden.

maandag 5 november

Wandeling met geheugentraining
09:45-11:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een ochtendwandeling mét een geheugentraining. Deelname kost 2 euro, dit is inclusief een kop koffie en een sapje na afloop. Ook mensen in een rolstoel of met een rollator kunnen meedoen. Deze deelnemers moeten wel zelf voor een begeleider of duwer zorgen als dat nodig is.

dinsdag 6 november

Vragenuurtje Project Amazing
10:00-12:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Vragenuurtje van stichting Project Amazing. Ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen over de opvoeding van zorgintensieve kinderen. Deze vragen kunnen gaan over dagelijks zorg, opvoeding, contact maken, maar ook: extra begeleiding en het eventueel inschakelen van instanties. www.projectamazing.nl

Engelenkaarten
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Frank Bol is gast bij spiritueel centrum Iris. Hij geeft via engelenkaarten antwoord op prangende vragen. De entree is 6 euro.