Donker en Vermaat op kandidatenlijst SGP Utrecht

regio • SGP Utrecht heeft Arie Donker uit Nieuwland - nu wethouder in gemeente Zederik - op de tweede plaats van haar kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 gezet. Donker is de afgelopen 4 jaar wethouder geweest voor het sociaal domein in Zederik en hoopt zijn jarenlange lokale ervaring nu in te zetten voor de provinciale politiek. Op de vijfde plaats staat ook een bekende: Kees Vermaat uit Leerbroek. Hij is op dit moment raadslid in Zederik en weer kandidaat voor de gemeenteraad van Vijfheerenlanden. Lijsttrekker voor SGP Utrecht is Bertrick van den Dikkenberg (29) uit Elst. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op woensdag 20 maart 2019.


Opbrengst Bartiméus

vianen • Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft in Vianen, Hagestein en Hoef en Haag 2.529,61 euro opgehaald tijdens de onlangs gehouden collecteweek. De opbrengst is bestemd voor kinderen met een visuele beperking.


Subsidie voor jonge landbouwers

utrecht • Provincie Utrecht stelt maandag 3 december de POP3-subsidieregeling 'Jonge landbouwers' open. Deze regeling is bedoeld om de aanschaf van modernere voorzieningen, installaties en machines door jonge landbouwers te stimuleren. Op donderdag 8 november is er een informatiebijeenkomst over deze subsidieregeling en over de opengestelde 'POP3-regelingen 'Fysieke investeringen'. Deze bijeenkomst is in boerderij Fortzicht aan de Voordorpsedijk 35 in Groenekan. Om 19:45 uur staat de koffie klaar. Aanmelden kan op onderstaande website.

q www.lami.nl


SGP-taart voor mantelzorgers

vijfheerenlanden • SGP Vijfheerenlanden trakteert op zaterdag 10 november drie mantelzorgers uit de regio op taart in verband met de landelijke Dag van de Mantelzorg. Mensen die een mantelzorger kennen die dit lekkers wel verdiend, kunnen deze opgeven via fractie@sgpvijfheerenlanden.nl. Dit moet voor vrijdag 9 november. Uit alle aanvragen selecteert de partij drie mantelzorgers die op zaterdag 10 november worden verrast.


Weer Repair Café in Vianen

vianen • Het Repair Café in Vianen opent zaterdag 3 november weer haar deuren. Mensen zijn welkom om bijvoorbeeld elektrische en huishoudelijke apparaten te laten repareren, ook met kapot gereedschap, speelgoed of rollators zijn mensen welkom. De vrijwilligers voeren zelfs desgewenst verstelwerk aan kleding uit. De werkzaamheden van het Repair Café zijn gratis. Locatie is het wijkcentrum Monnikenhof, te vinden aan de Langeweg 6b in Vianen. Vanaf 09:00 uur zijn de vrijwilligers present, het Repair Café sluit om 12:00 uur weer. Meer informatie is te verkrijgen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout via 06-13636414.

q www.repaircafe.org