Lekvogels wint in Leerdam

leerdam • Na de bizarre 5-5 van vorige week tegen Kerkwijk wist Lekvogels bij Leerdam Sport wel de drie punten binnen te slepen. Met 2-3 werd gewonnen in Leerdam West. "We hebben met name de eerste helft heel goed gevoetbald. We stonden dan ook terecht met 1-2 voor, door goals van Swen van Dorp en Jesse Kersbergen", aldus Lekvogels-trainer Ton Delfgou. Na de thee kwamen zijn Vogels maar lastig onder de druk uit, maar Ralf van Klij stelde met zijn 2-3 toch de zege veilig.

Nipte zege De Alblas tegen SV Meerkerk

oud-alblas • De Alblas heeft goede zaken gedaan door SV Meerkerk met 2-1 te verslaan. De winnende treffer werd in de 70e minuut geproduceerd door verdediger Erwin van der Heijden die een uit de lucht neerdwarrelende bal meteen op zijn slof nam. Op de nipte overwinning van de thuisploeg viel weinig aan te merken. Vooral in de tweede helft was De Alblas dominant. In de openingsfase van het eerste bedrijf waren de rollen nog omgekeerd. Het door puntengebrek geteisterde Meerkerk schoot sterk uit de startblokken en bekroonde dat goede begin met een doelpunt van Floren Streefkerk. Het was Mike Jongeneel die De Alblas kort voor de pauze op 1-1 zette. De Alblas ging na rust op zoek naar de voorsprong en de gasten kropen angstig in hun schulp. Nadat Natanja de Haan en Nike Jongeneel beiden het aluminium geraakt hadden, zorgde Van der Heijden voor de 2-1.

Ondermaats LRC onderuit

heerjansdam • LRC verloor op bezoek bij Heerjansdam met 3-0. "We zijn niet in de wedstrijd geweest", oordeelde trainer Rob Hilbers. "Het liep niet bij ons. Er was te weinig agressie en geen initiatief." De thuisploeg kwam al snel aan de leiding en verdubbelde die marge vlak voor rust.

"In de tweede helft wilden we meer vooruit en wat opportunistischer spelen. "Dat lukte even, maar toen kwamen zij op 3-0", baalde Hilbers. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen LRC met tien man verder moest. Ricardo Papilaja kreeg rood, omdat hij zou hebben nagetrapt. "Het zat er vandaag niet in", besloot Hilbers.

Derde winst op rij voor SteDoCo

groesbeek • Bij het landelijk in het nieuws zijnde Achilles'29 boekte SteDoCo haar derde zege op rij en daarmee nestelen de Alblasserwaarders zich in de brede subtop van de Derde Divisie. Joran Schröder maakte na tien minuten de enige goal van de wedstrijd. "Vervolgens kregen we volop kansen op meer, maar toen die tweede goal niet viel sloop er angst in de ploeg. Ook gevoed door de vraag: of de nul houden of scoren? Uiteindelijk hebben we de wedstrijd zakelijk uitgespeeld", aldus trainer Gijs Zwaan.

Ruime nederlaag Asperen

sprang capelle • Op bezoek bij NEO'25 leed Asperen een ruime 5-1 nederlaag. Asperen opende goed en kwam al snel via Tareq Ibrahim op voorsprong. Na de 1-1 kwam de thuisploeg via een van richting veranderd schot net na rust op voorsprong. "Daarna hield Dennis ons nog wel een paar keer op de been, maar wij hebben ook wat kansen gemist. De uitslag is geflatteerd", zei trainer Van Hattem.