Brederodes en Vianen zonder punten

zaltbommel • Voor Brederodes had er tegen Nivo Sparta méér ingezeten dan een 1-0 nederlaag. De groengelen creëerden voor rust maar liefst vijf reële kansen.

Sander van der Lijn en Dennis Kruyk waren dicht bij een treffer maar raakten het houtwerk. Willem Looijen, de superspits van de thuisclub, werd door Bowan de Bruin en Alexander McDermot aan banden gelegd. Kort voor rust nam Nivo Sparta de leiding na balverlies van De Bruin: 1-0.

Brederodes koos in de tweede helft te snel voor de lange bal, maar die kwam net zo snel terug. De gasten kwamen wat onder druk te staan. Nadat een speler van de thuisclub zijn tweede gele kaart had gekregen sloeg Brederodes geen munt uit de numerieke meerderheid.

Vianen

Vianen verloor zijn ongeslagen status door met 3-2 van Austerlitz te verliezen. De thuisclub speelde vaak de lange bal en was sterk vanuit de omschakeling. Vianen had daar moeite mee en kwam in de twintigste minuut op achterstand: 1-0. Nadat Gino Vesters een voorzet van Jort Binneveld met succes had afgerond (1-1) kwamen de gasten weer aan hun eigen spel toe. Binneveld schoot twee keer op de paal terwijl Jaouad Bouchikhi en Mitchell Akkerman slordig omgingen met de kansen.

Na rust zette Vianen te weinig druk waardoor Austerlitz weer tot leven kwam. In de zesde minuut werd het 2-1, terwijl de Viaanse doelman daarna knap redde. Ondanks een overwicht van de gasten viel het doelpunt twaalf minuten voor tijd aan de andere kant: 3-1.

Vianen kwam langszij doordat Binneveld een strafschop benutte: 3-2.