• Wessel Bergshoeff in duel met een speler van HSSC '61.
• Wessel Bergshoeff in duel met een speler van HSSC '61. Foto: Peter Verbeek

HSSC '61 troeft SC Everstein weer af

everdingen • Het optimisme van SC Everstein werkte op HSSC '61 kennelijk als de welbekende rode lap op de stier. Ofschoon een gelijkspel de verhoudingen beter zou hebben weergegeven bezorgden de bezoekers de gastheren hun eerste nederlaag: 1-2.

SC Everstein domineerde aanvankelijk maar voetbalde nadien in een laag tempo. Er waren weinig lopende spelers en te veel jongens die hun niveau niet haalden. De gasten dwongen Rick Fierens in een opbouwende rol, en dat is niet het sterkste punt van de verdediger.

Yassine Boughlalgh, de rechterspits van de thuisclub, vocht prachtige duels uit met verdediger Jari Aantjes: techniek versus onverzettelijkheid, zonder een aanwijsbare winnaar. SC Everstein had heel veel balbezit maar creëerde geen kans van betekenis. Aan de overzijde kwam HSSC '61 pas zes minuten voor rust tot grote daden. Bas Scheenhart knalde de bal na een goede aanval op de lat.

Twee keer raak

Een minuut later was de scherpte nog niet terug in de defensie van de roodhemden, en deze keer schoot Scheenhart van dichtbij wél raak: 0-1. Voordat de thuisclub van de schrik was bekomen lag de tweede er al in. Uit een hoekschop kopte de vrijstaande Menno de Keijzer de bal in de verste hoek: 0-2. In blessuretijd kreeg Boughlalgh na een overtreding een gele kaart. In woord en gebaar maakte hij zich daar dermate druk over dat de arbiter hem er nóg een gaf.

Met Gerwin het Lam voor Fierens koos SC Everstein na de thee direct voor de aanval. Geen moment was te merken dat het een strijd van tien tegen elf was. Het loon kwam in de negende minuut.

Een langlopende aanval mondde uit in een scrimmage en van dichtbij zorgde Het Lam voor aansluiting: 1-2. De thuisclub voetbalde vinniger en het breedtespel van het eerste bedrijf was ingeruild voor diepte. HSSC '61 legde het accent op verdedigen en gokte op de counters en de snelheid van Nicky van Dam en Scheenhart.

Afgekeurd doelpunt

Na dik een kwartier leverde dat een doelpunt op van Scheenhart dat op advies van de assistent-scheidsrechter van SC Everstein werd afgekeurd. In tegenstelling tot de vlakke eerste helft was nu wél sprake van een derby. Het tempo was hoog, het was spannend, er werd strijd geleverd en dat daarbij zeven kaarten vielen werd op de koop toe genomen. De roodwitten kregen genoeg kansen om langszij te komen. Ze raakten twee keer het houtwerk en troffen in doelman Niek de Vos een grote sta-in-de-weg. Alles wat de thuisclub ondernam leidde tot niets. Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers als geslagen honden af en dat stond in schril contrast met de vreugde van HSSC '61.