woensdag 24 oktober

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, De Hoeksteen. De deuren van De Hoeksteen gaan om 09:00 uur open voor iedereen die een kop koffie of thee wil komen drinken. Deelname is gratis.

Wandeling
10:00-12:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een wandeling voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar. Zij gaan - als het weer meezit - een rondje lopen van zo'n 4 kilometer, door het natuurgebied achter De Schaapskooi. Voor de jongere kinderen, onder begeleiding van een (groot)ouder, is er een programma met een kortere wandeling. Deelname kost 2,50 euro, inclusief een consumptie. Vooraf opgeven is noodzakelijk, dit kan via 0345-612829 of k.van.baren1@kpnplanet.nl.

Knutsel- en doemarkt
13:00-16:00, Vianen, bibliotheek. Kinder Knutsel & Doen markt. Een speciale samenwerking tussen de bibliotheek, Stichting Kinderopvang Vianen en een aantal Vianense ondernemers die zich richten op kinderen en creativiteit. Coccinelli, Zas & Fratsen, Bella May, CreaBeez en Kinderpraktijk Labyrinth verzorgen de creatieve activiteiten voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Geurzakjes en robotjes maken, koekjes versieren, bloemen workshop, schminken, glitter tattoos, haren vlechten, slaapzakje met geurtje maken, lekker lezen met de boekenbeer. Voor ouders is er koffie en thee met wat lekkers.

Bingomiddag
13:00-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingomiddag, voor mensen voor wie de bingoavonden te laat doorgaan. De zaal is open om 13:00 uur, de bingo begint om 13:30 uur. Deelname kost 3,50 euro, inclusief plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

Open avond reddingsbrigade
17:30, zwembad Helsdingen, Vianen. De reddingsbrigade Vianen organiseert een open avond in het zwembad Helsdingen. Iedereen in het bezit van een zwemdiploma kan komen kijken of meedoen. De start is om 17:30 uur voor kinderen in de leeftijd t/m 10 jaar. Van 18:20 t/m 19:10 uur zijn de kinderen van 11 t/m 14 jaar aan de beurt en vanaf 19:10 uur tot 20:00 uur de leeftijdsgroep vanaf 15 jaar. Meer informatie op www.reddingsbrigadevianen.nl.

donderdag 25 oktober

Uitstapje voor mantelzorgers
10:30-12:00, Vianen, Hof van Batenstein. Mantelzorg Vianen organiseert weer een wandeling door Vianen voor mensen die zorgen voor een ander of dit onlangs hebben gedaan. Het gaat niet om de prestatie, maar om even te ontspannen en anderen te ontmoeten. De wandeling duurt ongeveer een uur. Er is halverwege een stop met koffie, thee en wat lekkers. Vrijwilligsters van Mantelzorg Vianen organiseren iedere laatste donderdag van de maand deze wandeling. Aanvang is 10:30 uur, deelnemers kunnen zich verzamelen bij de hoofdingang van Hof van Batenstein in Vianen. De hele activiteit duurt tot ongeveer 12:00 uur. Opgeven is niet nodig. Prijs: deelname aan de wandelgroep is voor mantelzorgers die geregistreerd staan bij Mantelzorg Vianen, gratis. Meer informatie is te verkrijgen via 0347-374 097 of mantelzorg@welzijnvianen.nl.

Postzegelbeurs
19:00-21:30, Vianen, De Prenter. Postzegelvereniging De Posthoorn organiseert weer een beurs. Verzamelaars zijn welkom om zegels te ruilen, er is ook een veiling.

vrijdag 26 oktober

Over bomen
10:00-12:00, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een ochtendactiviteit voor kinderen vanaf 8 jaar. De ochtend staan bomen centraal. Na een inleiding gaan de deelnemers naar buiten met zoekkaarten en opdrachten om de gehoorde weetjes over bomen te onderzoeken. Als afsluiting maken de kinderen een knutselwerkje. Kinderen van 6 of 7 jaar oud mogen ook meedoen, maar dan alleen onder begeleiding. Deelname kost 2,50 euro. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan via 0345-612829 of k.van.baren1@kpnplanet.nl.

Koffieochtend
10:00-12:00, Lexmond, Huis Het Bosch. Marianne Duits organiseert weer een koffieochtend om geld in te zamelen voor stichting Opkikker. Mensen zijn welkom om een kop koffie of thee te drinken met een stukje gratis gebak (gebakken door de vrijwilligers). Bij de uitgang kan iedereen vervolgens een vrijwillige donatie doen voor stichting Opkikker. Deze stichting verzorgt lichtpuntjes in de levens van langdurig zieke en gehandicapte kinderen én hun gezin.

zaterdag 27 oktober

Voor Roemenië
10:00-12:00, Hagestein, Lange Dreef 22. Stichting Contacten Roemenië-Vianen gaat door met de maandelijkse inzamelingen. Tussen 10:00 en 12:00 uur kunnen mensen met hun spullen weer terecht aan de Lange Dreef 22. Naast de gebruikelijke goederen blijft incontinentiemateriaal zeer welkom, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Met de winter voor de deur zijn ook houdbare voedingsmiddelen in blikken, pakken rijst, bakmeel, olie en dergelijke welkom.

Amaliastein wordt Gruwelstein
19:00, Vianen, speelveld bij de Ph. van der Marckstraat. Ook dit jaar zal het tegen eind oktober weer gaan spoken in de Viaanse wijk Amaliastein, die voor de gelegenheid weer wordt omgedoopt tot 'Gruwelstein'. Een lustrum, want het heksencomité van AmaliaKids organiseert dit voor het vijfde jaar op rij. Omdat Halloween dit jaar op een woensdag valt en de volgende dag weer vroeg de schoolbellen zullen luiden, wordt de rondgang door de wijk verplaatst naar zaterdag. Kinderen en ouders uit de wijk kunnen zich om 19:00 uur verzamelen op het speelveld bij de Ph. van der Marckstraat om vanaf daar, bij voorkeur verkleed, in groepjes door de wijk te trekken. Het verzoek aan de ouders is om kinderen niet alleen op pad te sturen. Wijkbewoners kunnen met een pompoen, een brandend waxinelichtje of iets dergelijks in hun voortuin of achter het raam aangeven of er aangebeld mag worden voor snoep. De rondgang wordt beperkt tot een wijde kring rondom het speelveld, maar alle kinderen uit de wijk zijn welkom.

Nacht van de Nacht
19:30, Schoonrewoerd, natuurcentrum De Schaapskooi. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een activiteit in het kader van Nacht van de Nacht. Deelnemers ervaren hoe het is om te wandelen in het donker, ze mogen met een telescoop aan de gang. En ze leren van alles over verschillende nachtdieren en waarom deze 's nachts actief zijn. Op het terrein van De Schaapskooi gaan de aanwezigen samen met een kenner op zoek naar uilen en vleermuizen in het natuurgebied. Het programma wordt afgesloten met een vertelling en warme chocolade. De ontvangst is om 19:30 uur met koffie, thee en sap. Het is wel aan te raden om laarzen en een zaklamp mee te nemen. Deelname kost 2 euro, aanmelden kan via info@natuurcentrum.nl.

zondag 28 oktober

Choral Evensong
16:00, Vianen, Grote Kerk. Choral evensong in de Grote Kerk.

woensdag 31 oktober

Vrouwenochtend
09:30, Hagestein, Dorpsstraat 21. Gerrie de Heer uit Hagestein is te gast op de open vrouwenochtend op woensdag 31 oktober. Zij vertelt over haar ervaringen aan boord van het hospitaalschip van Mercy Ships. De Heer werkte daar zes weken als vrijwilligster. Mercy Ships is een organisatie, die mensen en middelen wil inzetten met als doel hoop en genezing te brengen aan de allerarmsten in de wereld. De koffie staat klaar om 09:30 uur, locatie: Dorpsstraat 21 in Hagestein.

Taxatiemiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) verzorgt Peter Schipper uit Tiel een taxatiemiddag in het zorgcentrum. Hij geeft ook een lezing met als thema 'Pracht of prul'. Deelname kost 3,50 euro, inclusief koffie of thee en een hapje. Aanmelden is niet nodig.

Minibeurs
19:00-22:00, Vianen, De Prenter. Spiritueel centrum Iris organiseert een minibeurs. Er zijn ongeveer acht mediums aanwezig. De avond begint om 19:00 en duurt tot 22:00. Entree is 5 euro, een consult kost ook 5 euro.