Leerdam Sport herpakt zich

velddriel • Na twee nederlagen herpakte Leerdam Sport zich door met0-2 te winnen bij RKVSC. Beide doelpunten vielen voor rust en kwamen van de voet van Reynaldo van Zandhuizen. "We speelden goed in de eerste helft", vond trainer Yoni Sahertian. "We speelden verzorgd voetbal. Dan moet je wachten op je kansen en die kwamen er. We maakten het twee keer goed af." Na rust werd het wat minder. "De tegenstander wilde ook naar voren en dan moet je de bal sneller laten gaan. Nu werd het wat rommelig. Maar de verdediging stond goed."


Onnodig verlies LRC

leerdam • LRC verloor zaterdag onnodig van Sliedrecht: 0-1. Heel lang leek het duel op een voor LRC niet onverdienstelijk gelijkspel af te stevenen. Tot de allerlaatste minuut. Toen maakte Hakan Tokul de enige treffer van de wedstrijd. In een weinig hoogstaande wedstrijd was Sliedrecht de beter voetballende ploeg en beperkte het compact spelende LRC zich vooral tot het tegenhouden van de tegenstander. Voor rust was er een kansje voor Dennis Verhoef, na de pauze waren Arwin van Soest en Ansu Camara dicht bij een doelpunt. Vlak voor tijd kwam LRC voorin gevaarlijk door. Invaller Brennan Bieri wilde echter onmogelijk met buitenkant links uithalen, waarna in de tegenstoot Sliedrecht wél succesvol was.


Kevin Kroeze op schot voor Ameide

ameide • Na tien minuten voetbal zat Ameide op rozen. De twee treffers van Kevin Kroeze stonden garant voor een relatief makkelijke middag tegen IFC. "En toen Jules de Gans net voor rust 3-0 maakte, heb ik mijn spelers gewaarschuwd dat IFC weleens met volle druk zou kunnen gaan spelen. Ze drongen wel aan, maar echt gevaarlijk werden ze niet echt", zag Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. In de slotfase zag hij zijn ploeg via Bas de Kruijk en opnieuw Kroeze uitlopen naar 5-0.


Bizar gelijkspel in Lexmond: 5-5

lexmond • Bij rust was het 4-1 bij Lekvogels - Kerkwijk en leek het een gelopen zaak. Na negentig minuten stonden echter de bizarre cijfers 5-5 op het scorebord. "We hebben in het eerste uur heel erg goed gevoetbald", zag Lekvogels-trainer Ton Delfgou. Door Sven van Dorp (2x), Ralf van Klij en Jesse Kersbergen kwamen de gastheren op 4-0, waarna Kerkwijk vanaf de stip iets terugdeed. Na de thee ging Lekvogels vrolijk verder en opnieuw scoorde Van Klij. "We hadden zelfs kansen op een nog grotere voorsprong", wist Delfgou. "Maar ineens viel de 5-2 en raakten we het helemaal kwijt. Kerkwijk kreeg de geest, kwam op gelijke hoogte en daarna mochten we nog blij zijn dat het daarbij bleef."


Meerkerk geeft goals makkelijk weg

meerkerk • Andy van Vugt en Pieter van den Berg maakten het verschil voor Streefkerk tegen gastheer SV Meerkerk. De Strevelanders rustten met 0-2 en vonden het daarna wel prima. In minuut 85 kreeg invaller Mechiel van Zessen de eerste serieuze kans voor de thuisploeg, hij kopte in de handen van keeper Pieter Zeilstra. Trainer Gerrie Schaap van Meerkerk:"We mogen blij zijn dat het halverwege geen 0-5 was. We gaven de goals te eenvoudig weg. In de tweede helft herstelden we ons goed en waren we wel de bovenliggende partij." .