SC Everstein en Brederodes winnen met 2-0

vianen/vuren • Ook op de vijfde speeldag was SC Everstein ongenaakbaar. De roodwitten versloegen Vuren met 0-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij de bezoekers. Vuren hield zich een flinke poos staande maar dwong aanvallend weinig af. Halverwege de eerste helft werd Victor Snoek perfect bediend door Sander Bergshoeff, en zijn schot verdween in het dak van het doel: 0-1. Nadat Robbie de Roos binnen de beruchte lijnen was geschept kregen de gasten een strafschop die door Simon van Zante werd verzilverd: 0-2. Na rust bleef SC Everstein de bovenliggende ploeg die bleef jagen op meer doelpunten. De vele kansen werden voorlangs of over de lat geschoten. Het enige wapenfeit van Vuren was een schot uit de tweede lijn dat afketste op de paal.

IJzervreter

Door Zwaluwe met 2-0 te verslaan is de dreigende crisis bij Brederodes even bezworen. De thuisclub was voor rust toonaangevend. In de zevende minuut werd Kevin Bosch door Mike de Groot in staat gesteld om ongehinderd raak te koppen: 1-0. Twintig minuten later werd Bosch (hamstringblessure) vervangen door Robin Stroo. De routinier en ijzervreter nam het elftal op sleeptouw en verdubbelde de voorsprong kort voor de pauze: 2-0. Na rust kregen Stroo, Joey Balk en Mohammed Arbid behoorlijke kansen, maar scoren was er niet bij.

Het Viaanse spel werd geleidelijk onrustiger. De gasten maakten veel pittige overtredingen en door te hard doorgaan op Bas Doeland haalden ze het einde niet met elf spelers. De gasten vochten voor aansluiting maar wisten keeper Bastian Spriel niet te passeren.