•  Carel van der Velde en Sander Bergshoeff rekenen op winst.
• Carel van der Velde en Sander Bergshoeff rekenen op winst. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein niet bang voor HSSC '61

everdingen • Komende zaterdag staat de 'Derby der Lage Landen', zoals het duel tussen SC Everstein en HSSC '61 in Everdingen liefkozend wordt genoemd, op de kalender. De thuisclub kijkt daar met meer vertrouwen naar uit dan de gasten. Na vijf wedstrijden bedraagt het onderlinge verschil immers al 10 punten! "HSSC '61 komt met knikkende knieën naar Everdingen", denkt Everstein-trainer Carel van der Velden.

Voor Sander Bergshoeff, net terug van een langdurige blessure, wordt het zijn zevende derby. "Dit is een wedstrijd die beide teams altijd willen winnen. Vorig seizoen waren we in eigen huis voetballend beter, maar Heicop counterde zo effectief dat we met 1-4 in het mes zijn gelopen. HSSC '61 heeft veel scorend vermogen ingeleverd terwijl wij er kwalitatief op vooruit zijn gegaan en doeltreffender zijn dan toen. We creëren zoveel kansen dat het zéker geen 1-4 zal worden; eerder 4-1."

Porseleinkast

Carel van der Velden wil graag kwijt dat binnen vrijwel alle geledingen van SC Everstein, ook bij de supporters, sceptisch is gereageerd op de komst van vijf spelers van buitenaf. "Er zijn acht vertrokken en we hadden ze keihard nodig! Inmiddels is het voor iedereen duidelijk dat het allemaal versterkingen zijn. Vanaf de voorbereiding ben ik met assistent-trainer Peter Verwolf als een olifant door de porseleinkast gegaan. De groep moest wennen aan mijn directe communicatie en coaching, die soms op het botte af was. Dat is een heel andere benadering dan men hier was gewend. Maar als we donderdag na de training samen wat drinken valt dat weg. Dan zijn we één groep."

Volgens Verwolf is nu te zien waar dat tot heeft geleid. "We zijn blij met de resultaten, dat haalt veel druk weg bij de spelers. We voetballen vanuit een vast systeem (4-3-3), passen ons aan geen enkele tegenstander aan, en daar voelt iedereen zich steeds beter bij. Er komen meer automatismen in ons spel en dat moet nog verder worden uitgebalanceerd. Ook moeten we beter worden in de omschakeling en in het benutten van de kansen."

Open wedstrijd

In de derby tegen HSSC '61 rekent Van der Velden op een open wedstrijd, waarbij de druk meer bij de gasten ligt dan bij zijn eigen elftal. "Iedereen is fit, niemand is geschorst en we zijn er klaar voor. Er zal een heel ander Everstein op het veld staan dan vorig seizoen. Zowel achterin als op het middenveld zijn we veel sterker geworden." HSSC '61 heeft een jasje uitgedaan, zegt Van der Velden. "Maar toch zullen we op moeten passen. In dit soort wedstrijden kunnen altijd onverwachte krachten loskomen. En als ik een voorspelling moet doen: ik denk dat we met 3-1 winnen."


Peter Verbeek