woensdag 17 oktober

Koffie drinken
09:00-11:00, Vianen, De Hoeksteen. De deuren van De Hoeksteen gaan om 09:00 uur open voor iedereen die een kop koffie of thee wil komen drinken. Deelname is gratis.

Spelletjesmiddag
13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een spelletjesmiddag in Hof van Batenstein. Deelnemers kunnen onder meer sjoelen, rummikubben of een potje kaarten. Entree is 2 euro inclusief een kop thee of koffie met een drankje en een hapje.

Bingoavond
19:00-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Stichting Welzijn Vianen (SWV) organiseert een bingoavond in de Kwantzaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Deelname kost 3,50 euro, inclusief een plankje, koffie of thee en een drankje met een hapje.

Lezing over Stelling van Amsterdam
19:30, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. Historische vereniging Het Land van Brederode organiseert een najaarslezing over de Stelling van Amsterdam. Titel is: 'Stelling van Amsterdam, een stadsmuur van water'. De lezing wordt verzorgd door René Ros, hij doet al jaren onderzoek naar de geschiedenis van verdedigingswerken en is de autoriteit met betrekking tot de Stelling van Amsterdam. De lezing is in het Stedelijk Museum Vianen. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang is 20:00 uur. Ook niet-leden zijn welkom.

Bloemenseance
20:00-22:30, Vianen, De Prenter. Maria Hartjes verzorgt een bloemenseance bij spiritueel centrum Iris. Bezoekers worden verzocht één bloem mee te nemen. Entree is 6 euro.

vrijdag 19 oktober

Chill Café bij Amazing
19:30-21:30, Vianen, BOM-gebouw Langeweg. Eerste avond van het Chill Café voor jongeren vanaf dertien jaar met een lichte beperking waardoor sociale contacten stroef verlopen. Entree 2,00 euro. Aanmelden kan via een mail naar info@projectamazing.nl.
www.projectamazing.nl

Klaverjasavond
20:00, Hagestein, dorpshuis De Biezen. Klaverjasvereniging Schoppen Aas organiseert een klaverjasavond in Hagestein. Er zijn mooie vleesprijzen te winnen. Niet-leden zijn ook welkom, zij betalen 3 euro om mee te doen. Leden van de vereniging betalen 1,50 euro. Aanvang is 20:00 uur.

zaterdag 20 oktober

Orgelconcert
19:30, Vianen, Grote Kerk. Muziekpodium Grote Kerk Vianen organiseert haar jaarlijkse orgelconcert in de Grote Kerk in Vianen. Met een programma vol romantische muziek, speelt Reitze Smits deze avond werken van onder andere Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Franz Schubert. Eerder speelde Smits in een reeks van tien themaconcerten het complete oeuvre van Johan Sebastiaan Bach. Het is nu echter tijd recht te doen aan andere grote componisten uit de muziekwereld. Of zij daarbij ook werk voor orgel schreven, deert Smits in het geheel niet. Waar mogelijk schrijft hij een transcriptie en voert die uit, bij voorkeur op een van de helder klinkende orgels van de Belgische orgelbouwer Thomas. Het concert begint om 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:30 uur open. De toegang aan de deur bedraagt 8 euro. In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar bij de onderstaande website. Of - met korting - bij Emiel Al, daar kosten de kaarten namelijk 6 euro per stuk.

Eerste voorronde Jampop
20:30, Everdingen, 't Knooppunt. Switch, Call The Riot en Rosedt gaan de strijd aan om een plek te veroveren in de finale die wordt gehouden in het voorjaar van 2019. De organisatie geeft gehoor aan de oproep om terug te keren naar het vertrouwde concept van de bandcompetitie. Het afgelopen jubileumjaar werd gevuld met thema-avonden in verschillende genres. De vaste bezoekers van Jampop lieten weten dat ze de vertrouwde aanpak misten; drie onbekende bands per avond met ieder hun eigen muziek. Die opzet werd enorm gewaardeerd, niet in het minst door de verrassende kwaliteit van de optredende bands.
De zaal is open vanaf 20:30 uur, de toegang is 5,00 euro.

dinsdag 23 oktober

Vragenuurtje Project Amazing
10:00-12:00, Vianen, Langeweg 6b. Vragenuurtje van stichting Project Amazing. Ervaringsdeskundigen beantwoorden vragen over de opvoeding van zorgintensieve kinderen. Deze vragen kunnen gaan over dagelijks zorg, opvoeding, contact maken, maar ook: extra begeleiding en het eventueel inschakelen van instanties. www.projectamazing.nl

Nakijken rollators
10:00-12:00, Vianen, Hof van Batenstein. Peter Mesker van Scootmobielactief uit Lexmond kijkt desgewenst rollators na op veiligheid. Hij stelt eventueel ook remmen bij, als dit nodig is. De hoogte aanpassen is ook mogelijk. Dit is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Bloemschikken
13:30-15:00, Vianen, Hof van Batenstein. In de Kwantzaal kunnen mensen aanschuiven voor een middag bloemschikken. Organisatie is in handen van Stichting Welzijn Vianen (SWV). Deelnemers moeten wel een mesje en een kniptang meenemen. Deelname kost 8 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden moet voor donderdag 18 oktober, dit kan bij de receptie van de SWV. Er is ruimte voor maximaal vijftien personen.