Herfstactiviteiten in de Schaapskooi

schoonrewoerd • De jeugd komt tijdens de herfstvakantie volop aan zijn trekken tijdens twee interessante activiteiten in natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd.

Bij gunstig weer kan de jeugd van 8 tot en met 12 jaar op woensdag 24 oktober deelnemen aan een wandeling (circa 4 kilometer) door het natuurgebied achter natuurcentrum De Schaapskooi, onder het motto 'Beleef de herfst'. "Met aandacht voor alles wat we tegenkomen", aldus organisator S. van Baren.

Bij terugkomst in De Schaapskooi worden de vondsten bekeken en worden de resultaten besproken bij een glas limonade en een koekje. De wandeling is van 10:00 tot 12:00 uur. De kosten bedragen 2,50 euro (inclusief consumptie). Opgeven is noodzakelijk en kan bij S. van Baren: 0345-612829 of per e-mail: k.vanbaren1@kpnplanet.nl.

Bomen over bomen

Op vrijdag 26 oktober is er een excursie met als titel 'Bomen over bomen'. Na een inleiding over bomen en een korte pauze gaan de deelnemers naar buiten met zoekkaarten en opdrachten om de weetjes over de bomen te onderzoeken. De excursie wordt afgerond met een knutselwerkje of een quiz over bomen.

De activiteit bij De Schaapskooi is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen van 6/7 jaar mogen mee onder begeleiding. De bomenexcursie duurt van 10:00 tot 12:00 uur. De kosten zijn 2,50 euro (incl. consumptie). Opgeven is noodzakelijk en kan bij S. van Baren: 0345-612829 of per e-mail: k.vanbaren1@kpnplanet.nl.

Natuurcentrum De Schaapskooi is gevestigd op het adres Overheicop 15 in Schoonrewoerd.