Kans op uitje met oude lamparmatuur

vianen • Wie bij de kringloopwinkel Vianen een oude lamparmatuur inlevert maakt kans op een uitje voor vier personen naar attractiepark Toverland. Dat gebeurt via een kleurplaatactie.

De actie wordt georganiseerd in samenwerking met Wecycle, een organisatie die de inzameling en recycling verzorgt van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland. De kleurplaatactie is onderdeel van een landelijke campagne om de inzameling van lampen en armaturen te stimuleren.

Lamparmatuur

"Denk bij een lampenarmatuur bijvoorbeeld aan een zaklamp, bureaulamp, fietslamp, staande lamp, hanglamp, muurlamp of tuinlamp", aldus de organisatie in een persbericht. Kleurplaten zijn verkrijgbaar bij de kringloopwinkel.

Wecycle werkt samen met de meeste kringloopbedrijven die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. "Door samen te werken met Wecycle, bieden kringloopbedrijven hun klanten de zekerheid dat ook in de afdankfase op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten."

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. "Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement."