Dames van Servia winnen opnieuw

vianen • De volleybaldames van Servia wonnen zaterdag hun derde competitiewedstrijd. Het werd 3-1 tegen VCV Veenendaal. De dames begonnen met wat persoonlijke fouten, waardoor het een tijd gelijk op ging. Met een sterke service van Stefanie van Vliet kwam het team op een voorsprong van 14-7. Deze voorsprong wisten ze tot 22-13 te behouden, waarna de tegenstander toch goed terug wist te komen tot 23-19. Met twee mooie aanvallen wonnen de dames uiteindelijk de eerste set. De tweede set viel de libero Veere van Wuijckhuizen uit met een knieblessure. Het spel werd daardoor even wat rommelig, maar dit ging al snel beter en met goede aanvalskracht en scherpte aan het net wisten ze ook deze set binnen te halen. De derde set begon Servia goed met weer een sterke servicereeks, dit keer door Yvon Verburg. Terwijl de tegenstander moeite had met onze service, lag de pass aan de kant van Servia goed. Ook het gat in het centrum van VCV werd goed benut en de derde set was binnen. De vierde set was spannend. Het liep gelijk op tussen Servia en VCV. Lisanne van Verseveld was sterk in de pass, maar ook de tegenstander wist bij de sterke aanval van Servia veel te verdedigen. Bij de stand van 16-16 ontstonden er fouten aan de kant van Servia waardoor VCV een voorsprong opbouwde tot 19-24. Servia liet zich niet kennen en kwam met een servicereeks en een aantal mooie aanvallen terug tot 24-24. VCV maakte echter de laatste twee punten en pakte de setwinst. Aanstaande vrijdag mag Servia zich melden bij Boni in de Galgenwaard om 19.30 uur.

Programma

vianen • Op de vijfde speeldag wacht Brederodes op sportpark Blankensteijn (aanvang 14.30 uur) de cruciale wedstrijd tegen Zwaluwe. Beide elftallen hebben een doelsaldo van 2-13, en presteren tot dusverre zwaar onder de maat. De groengelen moéten winnen om de dreigende crisis de kop in te drukken. SC Everstein reist naar Vuren, een ploeg die het op eigen veld goed doet, en HSSC '61 afgelopen week nog met 3-0 klopte. Er zal Vuren alles aan zijn gelegen de roodwitten de eerste punten te ontfutselen. Het duel begint om 14.30 uur. Vianen trapt om 14.30 uur in eigen huis af tegen de gedeelde hekkensluiter 't Vliegdorp.