• Het E3-team won overtuigend met 4-19 van Houten.
• Het E3-team won overtuigend met 4-19 van Houten. Foto: Aangeleverd

Kampioenschap voor vijf Viko-teams

vianen • Het veldseizoen (najaar) is voor een aantal teams bij korfbalvereniging VIKO zeer succesvol verlopen. Maar liefst vijf van de negen jeugdteams werden afgelopen zaterdag kampioen.

's Morgens vroeg waren eerst de jongste jeugdteams aan de beurt. VIKO E1, E3 en E4 mochten strijden om de titel. De E1 en E4 zijn er niet in geslaagd de winst veilig te stellen.

De E3 mocht het in een uitwedstrijd opnemen tegen Victum in Houten. Ze wonnen overtuigend (4-19) en werden daarmee, net als in het voorjaar, kampioen. Daarna was het de beurt aan de D1 en de C1. Beide teams hebben het kampioenschap vol overtuiging en ongeslagen binnengehaald. VIKO A1 speelde een spannende uitwedstrijd tegen HKC en ook hen lukte het om de strijd met winst af te sluiten.

Bij de senioren was er succes voor Viko 3.

Viking 1 en 2

Het eerste en tweede team van Viko wonnen zaterdag allebei overtuigend in eigen huis van Viking. Vooral het eerste team draaide zaterdag als een tierelier. De Vianezen pakten een de winst met maar liefst 24-12. Ook het tweede team was op dreef. Men won met 11-5. Zowel Viking 1 (uitkomend in de 2e klasse F) als Viking 2 (uitkomend in de 3e klasse O) zijn koploper in hun klasse, allebei met tien punten uit zes wedstrijden.

Viking 1 heeft al 120 keer gescoord en moest 81 doelpunten incasseren (saldo: 39) Het tweede team scoorde 82 doelpunten voor en 57 doelpunten tegen (saldo: 25).