LRC eindelijk langs GRC'14

giessen • LRC won eindelijk eens van angstgegner GRC'14. De Leerdammers keerden dankzij een 0-2 overwinning met de drie punten terug uit Giessen. Voor rust knalde Rick van Loo prachtig de 0-1 in de kruising. In een erg matige tweede helft duurde het lang voor LRC, waar de teruggekeerde Ricardo Papilaja direct de volledige wedstrijd mee deed, de beslissing forceerde. Arwin van Soest tekende vlak voor tijd voor die 0-2.

Rhelico ook bij Lekvogels onderuit

lexmond • Rhelico wacht nog op zijn eerste punt van het seizoen. Bij Lekvogels ging de ploeg met 4-1 onderuit. Rhelico nam op sportpark Het Bosch de leiding via Jan Bassa. Vijf minuten voor rust kantelde de wedstrijd. Eerst miste Olof Schiltmans een grote kans op de 0-2. In de tegenstoot ging de bal op de stip en maakte Lekvogels er 1-1 van. Lekvogels was na rust de betere ploeg en kwam via nog een strafschop en een vrije trap op 3-1. Voor Rhelico viel er toen geen eer meer te behalen. Bij Lekvogels maakte Swen van Dorp alle goals.

Tweede verlies op rij voor Leerdam Sport

leerdam • Herovina won in de absolute slotfase de topper bij Leerdam Sport met 1-2. Na de nederlaag bij SVS'65 leed Leerdam Sport zijn tweede verlies op rij. Leerdam Sport kwam voor rust door een doelpunt van Efrath Malawauw op voorsprong. Na rust miste eerst Kevin Steenbruggen van elf meter de kans op de gelijkmaker. Maarten Lievaart tekende later alsnog voor die 1-1. Daarna zag het er lang naar uit dat Herovina zeker niet verder zou komen dan die gelijke stand. Steenbruggen maakte diep in blessuretijd zijn misser goed door alsnog de 1-2 te maken.

HSSC'61 afgetroefd door Vuren

vuren • Waar HSSC'61 als favoriet en met vertrouwen aan de wedstrijd tegen Vuren begon, stapte Vuren met een 3-0 overwinning en drie punten van het veld. Vooral in de eerste helft was Vuren een klasse beter dan HSSC'61. Na een eerste waarschuwing van Timothy Bonthuis kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong, toen Bas van der Vliet prachtig scoorde. Weer een kwartier later gaf Lorenzo Kooiman strak voor en mocht de vrijgelaten Ryan van Wijk, één van de uitblinkers, de 2-0 maken. Ook na rust waren de eerste kansen voor Vuren, waarbij vooral een voorzet van Luuk van der Vliet een beter lot had verdiend dan de kopbal van Kaj Brijder naast het doel van Niek de Vos. Met wat opportunistischer spel kregen ook de gasten hun kansen. Bas Scheenhart en Nicky van Dam misten die kansen op de aansluitingstreffer. Na een goede counter via Björn Paul en Danny Muilenburg besliste invaller Michael Tahamata de wedstrijd.

Termeise markt goed verteerd

alblasserdam • Zonder de ervaren krachten Richard den Hartog en Sam Versluis sleepte Ameide op Souburgh er toch nog een puntje uit. "We hebben de Paardenmarkt goed verteerd", lachte Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout na de 1-1 tegen Alblasserdam. Alblasserdam kwam wel op voorsprong. Enkele minuten voor het einde werd de stand gelijk getrokken. Vanaf elfmeter was Robin Tamming trefzeker.