Servia onderuit tegen Utrecht 2

utrecht/vianen • Servia startte zaterdag sterk tegen het tweede team van Utrecht: 3-1. Maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Servia domineerde in de eerste set, vooral door sterk aanvallend spel van met name Jan-Peter Kok: 21-25. In de tweede set begon Servia opnieuw sterk, maar werd duidelijk dat Utrecht zich niet zomaar gewonnen geeft. Ondanks een aantal wissels van coach Mark Meuleman lukte het de Viaanse heren niet om het tij te keren: 25-23. In de derde set was Servia van slag. Versterkt door een aantal verrassende beslissingen van de scheidsrechter, lukte het de Viaanse heren niet om de focus op het eigen spel te krijgen: 25-16. In de vierde set was Servia zwaar gefrustreerd. Na wat ongelukkige momenten was er even weinig te zien van de teamgeest. Ondanks een time out en enkele wissels slaagde Vianen er niet om de achterstand weg te werken: 25-20. Komende zaterdag speelt Servia thuis tegen Vives, aanvang 16:30 uur.

Opnieuw 5 punten voor Servia dames

houten/vianen • In Houten wonnen de volleybaldames van Servia 4-0 van het vierde team van Taurus. Tijdens hun eerste uitwedstrijd wisten de dames met setstanden van 14-25, 13-25, 19-25 en 20-25 voor de tweede keer op rij vijf punten te verzamelen. Over het algemeen leek de wedstrijd veel op die van vorige week. Door een hoge servicedruk aan Viaanse kant, met onder andere een goede servicereeks van Sarah Peek in de eerste set, wisten de dames hun tegenstander goed onder druk te krijgen. Het eigen spel was af en toe wat rommelig, maar toch werden de eerste twee sets dik gewonnen. Door het rommelige spel en een goede servicereeks van de tegenstander verloren de dames in de derde set hun concentratie. Halverwege de set keek Servia zelfs tegen een kleine achterstand aan. Het liep lang gelijk op, maar uiteindelijk werd ook de derde set gewonnen. In de vierde set was de concentratie nog steeds niet helemaal terug. De dames lieten Taurus later in de set steeds dichterbij komen. Na een aantal goede time-outs pakte Servia ook de vierde set en verlieten ze met vijf punten de sporthal. Zaterdag staat er weer een thuisdag op de planning en spelen de dames vanaf 13:00 uur tegen het derde team van VCV.

Hsv De Reiger

vianen • De tweede wedstrijd in de wintercompetitie bij hsv De Reiger is een overwinning geworden voor A. van Dam. Hij ving 3550 gram vis, voor J. Tukker met 2950 gram. R. Kluvers met 2550 gram, G. de Jong met 2350 gram, B. Ponssen met 1600 gram. De derde wedstrijd in de strijd om de wintercompetitie wordt gehouden op het Amsterdam-Rijnkanaal, afhankelijk van de windrichting bij de Sligro of bij de eendenkooi.

Schoolvolleybal bij Servia

vianen • Op donderdag 8 november wordt in sporthal Helsdingen voor de vijfde keer het schoolvoetbaltoernooi van Vianen gehouden. Het toernooi heeft een iets andere opzet dan de afgelopen jaren. Het toernooi voor groep 5 en 6 zal plaatsvinden van 16:30 tot 18:00 uur en voor groep 7 en 8 van 18:30 tot 20:00 uur. Servia organiseert het toernooi om meer kinderen te motiveren te gaan sporten. Voorafgaand aan het toernooi is er een instuif van 1,5 uur. Inschrijven kan tot 15 oktober. De inschrijfkosten per team bedragen tien euro.