Aftrap verkiezingstijd Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • Gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik organiseren zaterdag 13 oktober de aftrap van de verkiezingscampagne. Inwoners van de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden kunnen deze middag op een laagdrempelige manier kennismaken met de mogelijk toekomstige raadsleden en de partijen waarop gestemd kan worden.

De verkiezingen zijn op woensdag 21 november. Dan mogen alle inwoners van achttien jaar en ouder uit de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik gaan stemmen. Deze drie gemeenten vormen vanaf 1 januari 2019 de gemeente Vijfheerenlanden. Op basis van de uitslag van deze gemeenteraadsverkiezingen wordt de eerste raad en het eerste college van Vijfheerenlanden gevormd.

Om de inwoners de kans te geven om de partijen te leren kennen, organiseren ze op zaterdag 13 oktober een kennismakingsmiddag. Tussen 11:00 tot 15:00 uur kunnen belangstellenden een praatje maken met huidige en mogelijk toekomstige raadsleden. Dat kan op de volgende locaties: het gemeentehuis in Meerkerk aan de Prinses Marijkeweg 1, het stadhuis in Vianen aan de Voorstraat 30 en het Hof van Mevrouw van Aerden aan de Huisgracht 67 in Leerdam. Op deze dag kunnen mensen ook met de lijsttrekkers van de diverse partijen in gesprek. Zij reizen daarvoor de gemeenten rond en zijn op de onderstaande tijdstippen op de volgende locaties: om 11:00 uur in Meerkerk, om 12:30 uur in het stadhuis in Vianen en om 14:00 uur in het Hofje van Mevrouw van Aerden.


q www.vijfheerenlanden.nl