D66 lanceert partijprogramma

vijfheerenlanden • D66 Vijfheerenlanden heeft woensdag haar verkiezingsprogramma gelanceerd, titel: 'Groen Realistisch Ambitieus'. Lijsttrekker Christa Hendriksen: "Met dit programma kunnen we laten zien dat wij het historisch en landschappelijk karakter van Vijfheerenlanden koesteren en dat wij tegelijkertijd niet willen blijven hangen in het verleden. Wij willen vooruit en dan vooral samen met de inwoners van Vijfheerenlanden."

q vijfheerenlanden.d66.nl


Everdings bier met Everdings hop

everdingen • Fortbrouwerij Duits & Laurent brouwt sinds kort bier met hop dat op Landgoed Everstein gekweekt wordt. Vorige week dinsdag werd de eerste oogst hop toegevoegd aan een brouwsel. De fortbrouwerij had het hopkanon in stelling gebracht om het speciaal gebrouwen bier te aromatiseren met de vers geplukte hop. Door het op deze manier toevoegen van de hop worden vooral de aroma's afgegeven aan het bier en niet de bitterstoffen. Het bier wordt nu afgevuld en ondergaat nog een hergisting. Het eerste resultaat is over ongeveer 2 weken te proeven. Over een passende naam voor het bier wordt nog nagedacht. Landgoed Everstein en Brouwerij Duits & Lauret zijn beide organisaties die mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een zinvolle daginvulling geven, dat maakt deze samenwerking extra bijzonder.


Vaccinaties tegen meningokokken

regio • Rivas Zorggroep verzorgt in november de vaccinaties tegen meningokokken. Jongeren die geboren zijn in de periode 1 mei 2004 en 31 december 2004 ontvangen hiervoor een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In 2019 worden zo'n 650.000 jongeren extra opgeroepen om zich te laten inenten. Het gaat om alle jongeren tussen de 14 en 18 jaar die geboren zijn na 1 januari 2001 en voor mei 2004. Door deze groep te vaccineren, verwacht RIVM een besmetting op grote schaal te voorkomen. Meer informatie is te verkrijgen via vaccinaties@rivas.nl of bel Rivas Zorglijn 0900-8440.