SVS'65 verrast tegen Leerdam Sport

spijk • SVS'65 wist verrassend met 3-1 te winnen van Leerdam Sport.

Na een treurige week zonder voetbal wegens het overlijden van een jeugdlid rechtte SVS'65 zaterdag zijn rug. Leerdam Sport pakte voor rust het initiatief, maar deed daar te weinig mee. SVS'65 kwam via Bart van Andel op voorsprong. De Leerdammers maakten via Dick Schaaij gelijk en waren het kwartier na rust duidelijk op zoek naar meer. De wedstrijd kantelde toen het Spijk twee keer meezat en Leerdam Sport tegen. De bal ging na hands van Mark Steenbeek discutabel op de stip (Jorn Meijerink scoorde 2-1) en Joshua Cohen werd wegens commentaar met zijn tweede geel weggestuurd. Op aangeven van Van Andel maakte Sam Muilenburg de 3-1. In de slotfase moest Leerdam Sport nog met negen man verder toen ook Mark Steenbeek wegens een vermeende elleboog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

LRC

LRC moest in Leerdam koploper SVL met 1-3 de derde zege toestaan. Na een 1-0 voorsprong nekten een rode kaart en twee penalty's de thuisclub. Na een saaie eerste helft was de 0-0 ruststand terecht. LRC begon na rust sterk en nam al snel de leiding. Bart Barendregt veroverde door goed stoorwerk de bal en Arwin van Soest rondde af: 1-0. Een rode kaart voor Maikel van de Water gooide na een kwartier roet in het eten. Met tien man hield LRC de 1-0 nog tien minuten vast. Totdat Rogier Gerritsen invaller Selçuk Albayrak vloerde en Rik van Leeuwen de penalty benutte: 1-1. Bij een solo van Danny Kuijer maakte Rogier Gerritsen hands. Weer schoot Rik van Leeuwen de penalty raak: 1-2. Kort voor tijd stelde Ali Alkan met 1-3 de SVL-winst veilig.