Vianen knokt zich terug naar 3-3

utrecht • Gezien de 3-0 voorsprong dacht Elinkwijk na ruim een half uur dat de buit al binnen was. Vianen was voetballend beter maar kreeg de kous na ruim een kwartier uit een vrije trap op de kop: 1-0. De thuisclub kreeg niet veel kansen, ging daar echter effectief mee om, en bouwde de voorsprong uit naar 3-0. Met een fraaie lob deed Jort Binneveld nog voor rust iets terug: 3-1. Nadat Mitchell Akkerman de bal na de pauze op de paal had geknald stelde hij Bouchikhi in staat er 3-2 van te maken. Halverwege de tweede helft schoot Danny Stoffelen een vrije trap rechtstreeks in het doel van Elinkwijk: 3-3. Op slag van tijd kreeg Vianen de laatste kans, maar die werd niet goed uitgespeeld.

SC Everstein na late zege koploper

den bosch • Gezien de vele kansen had SC Everstein met dubbele cijfers moeten winnen van BLC. Toch werd de zege pas kort voor tijd veilig gesteld: 2-3. De thuisclub had veel moeite met het aanvalstrio van de roodwitten. Op het kwartier opende Simon van Zante de score: 0-1. In een tijdsbestek van twintig minuten profiteerden de Bosschenaren optimaal van twee misverstanden in de vijandelijke defensie: 2-1. Pal voor rust herstelde Van Zante het evenwicht met een prachtige lob: 2-2. Ook na de pauze creëerden de bezoekers tal van opgelegde kansen. Met name aan Robbie de Roos waren ze niet besteed. Kort voor tijd kreeg Van Zante de bal in een scrimmage voor de voeten, en voor de derde keer liet hij het net trillen: 2-3.

Eerste zege HSSC'61

hei- en boeicop • Over het spel van zijn ploeg had Gerrit Molenaar al niet te klagen, tegen GVV'63 leverde dat ook nog eens de eerste zege van het seizoen op. "En met de cijfers kunnen we natuurlijk alleen maar heel blij zijn", wees Molenaar op de 5-0 uitslag. HSSC'61 wachtte nog vrij lang om het overwicht in de score uit te drukken.

Op slag van rust scoorde de ploeg echter twee keer. Bas Scheenhart en Lucas van Dam tekenden voor de 2-0 ruststand. Vlak na rust scoorde Van Dam zijn tweede treffer. Uitblinker Tristan Koet en opnieuw Scheenhart tekenden voor de eindstand.

Ameide pakt op valreep een punt

ameide • Ameide pakte zaterdag op de valreep nog een punt tegen Hardinxveld. De 2-2 was een meer dan terechte uitslag. "Van een gestolen punt wil ik absoluut niet spreken, want we waren gelijkwaardig aan elkaar en kregen ook enkele kansen", aldus Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. Ameide begon sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook terecht op voorsprong. Harm Harteveld opende de score op Meihoven. Na de Hardinxveldse gelijkmaker waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Op het uur kwamen de gasten op voorsprong; 1-2. In de slotseconden zette Bas de Kruijk beide ploegen weer naast elkaar.

Winst Meerkerk

meerkerk • Het geplaagde SV Meerkerk won overtuigend van Unitas. Het team begon matig, met een snelle Gorcumse goal als gevolg. De Meerkerkers herpakten zich door goals van Dick Kooijman en Floren Streefkerk. Na de thee tekenden de ingevallen Youri van Blanken en Melvin van den Heuvel voor de 4-1 eindstand.